AZ, PSV en Feyenoord jagen op eerherstel in Europa

AZ, PSV en Feyenoord jagen op eerherstel in Europa ANP

AZ, PSV en Feyenoord komen donderdagavond in actie in de groepsfase van de Europa League. Alle drie de clubs kwamen afgelopen weekeinde niet tot winst in de eredivisie en jagen dus op eerherstel in Europa.

Feyenoord neemt het om 18.55 uur in Rotterdam op tegen het Oostenrijkse Wolfsberger AC, om 21.00 uur speelt AZ thuis tegen Rijeka uit Kroatië en wacht PSV de uitwedstrijd tegen Omonia Nicosia uit Cyprus.

Alle drie de Nederlandse clubs kampen met personele problemen. PSV mist liefst zeven spelers vanwege een coronabesmetting. Daarnaast werden Eran Zahavi en Jordan Teze niet toegelaten tot Cyprus, hoewel ze na een eerdere besmetting al enige tijd weer hersteld waren.

Ook bij AZ ontbreekt een aantal spelers vanwege corona. Bij Feyenoord leverden alle spelers een negatieve test af, maar is er sprake van blessureleed.

AZ speelde afgelopen weekend met 2-2 gelijk tegen ADO Den Haag, PSV verloor met 2-1 bij Vitesse en Feyenoord kwam niet verder dan 2-2 in de uitwedstrijd tegen RKC.

Van het drietal was AZ de enige club die wist te winnen in de eerste speelronde van de poulefase van de Europa League. Napoli werd met 1-0 verslagen.

Nieuws

menu