ADO-bekerheld Koopmans dolgelukkig na zijn rake kopbal

ADO-bekerheld Koopmans dolgelukkig na zijn rake kopbal ANP

Doelman Luuk Koopmans was de held van de avond bij ADO Den Haag. De keeper ging in blessuretijd van het duel met Sparta-Rotterdam mee naar voren bij een 1-0-achterstand en kopte alsnog de gelijkmaker binnen, waarmee een verlenging werd afgedwongen. In de daaropvolgende strafschoppenserie trok ADO aan het langste eind.

"Ik mocht in de laatste minuut mee naar voren en werd door niemand opgepakt. Ik dook mooi bij de eerste paal de ruimte in en hij kwam precies goed op mijn hoofd", beschrijft Koopmans zijn belangrijke treffer. "Ik had nog nooit eerder gescoord, alleen in de training."

"Hij zit er lekker in", zei de doelman bij het terugzien van zijn doelpunt bij FOX Sports. "Ik denk, wat doet een spits altijd, inlopen en knikken. Ik knik 'm goed."

De keeper treedt in de voetsporen van ADO-doelman Martin Hansen die in 2015 met een hakje de gelijkmaker scoorde tegen PSV. "Ja, dat weet ik nog", zegt Koopmans. "Ik zat toen bij PSV op de bank, ik heb dat live gezien. Het is wel bijzonder natuurlijk dat een keeper scoort. Het is ook typisch iets voor een bekerwedstrijd."

Nieuws

menu