ADO Den Haag pakt bij VVV-Venlo in extra tijd eerste zege

ADO Den Haag pakt bij VVV-Venlo in extra tijd eerste zege

ADO Den Haag pakt bij VVV-Venlo in extra tijd eerste zege ANP

Na drie nederlagen op rij heeft ADO Den Haag in de eredivisie de eerste overwinning binnen. De ploeg van trainer Aleksandar Rankovic pakte op verrassende wijze drie punten bij VVV-Venlo. Het vlakke duel in Limburg verdiende geen winnaar. Diep in de extra tijd sloeg de debuterende invaller David Philipp alsnog toe: 1-2.

De wedstrijd kende een stormachtig begin. Binnen vijf minuten was er in De Koel al twee keer gescoord. Shaquille Pinas bracht ADO op voorsprong uit een strafschop na een handsbal van Roy Gelmi. Amper een minuut later zorgde Georgios Giakoumakis voor de gelijkmaker met een fraaie volley (1-1).

Tot aan de rust waren de betere kansen voor ADO, dat bij vlagen scherp counterde. Vicente Besuijen (net naast) en Amar Catic (op been van keeper Thorsten Kirschbaum) waren dicht bij 1-2.

Na de pauze keerde Kirschbaum bij VVV-Venlo door een blessure niet terug onder de lat. Delano van Crooy was zijn vervanger.

VVV-Venlo had in de tweede helft een klein overwicht, maar slaagde er amper in kansen af te dwingen. Ook ADO maakte een krachteloze indruk. Het duel leek terecht te eindigen in een kleurloze remise, maar de 20-jarige Philipp zorgde in de extra tijd plotseling voor Haags vuurwerk. Na doorkopballen van Michiel Kramer en Besuijen schoot de Duitse nieuwkomer pardoes raak: 1-2.