5 vragen aan Cees Roozemond over wijzigingen in trainersstaf SC Heerenveen: 'Er moest iets gebeuren'

SC Heerenveen-directeur Cees Roozemond. FOTO HENK JAN DIJKS

Voor Jeffrey Talan, Hennie Spijkerman en Raymond Vissers is geen plaats meer bij de eerste selectie van SC Heerenveen. Algemeen directeur Cees Roozemond reageert.

Hoe zijn jullie tot dit besluit gekomen?

,,We hebben het seizoen geëvalueerd en zijn tot de conclusie gekomen dat het anders moet. Dan neem je alles onder de loep. Je kijkt dus naar de samenstelling van de selectie, maar ook naar die van de technische staf. We zijn twee keer als twaalfde geëindigd. Hebben een enorme deuk opgelopen in onze televisiegelden en uiteindelijk niet het spektakel geboden dat we graag willen. Er moest dus iets gebeuren.”

Vaak kiezen clubs ervoor om de trainer weg te sturen. Jullie veranderen het veld rondom de trainer. Waarom?

,,We zijn niet voor niets een langere verbintenis met Johnny aangegaan. Hij is belangrijk voor Heerenveen. En dus moeten we hem de middelen geven om zo goed mogelijk te presteren. Johnny begon vorig seizoen echter met een achterstand. Wij erkenden die problemen, maar wilden eerst het vorige seizoen afmaken – om vervolgens te kijken hoe we tot betere resultaten kunnen komen.”

Wat is de rol van Ferry de Haan in deze beslissing geweest?

,,Die is er niet. Ferry is formeel op 1 juni begonnen. Deze beslissingen hebben betrekking op de periode daarvoor. De verantwoordelijkheid ligt bij de leiding van de club – en uiteindelijk dus bij mij.”

Hoe nu verder?

,,Heel simpel: wij gaan de vacatures samen met Ferry invullen. We werken aan profielschetsen en gaan vanuit daar kandidaten benaderen. Er is nog wel even tijd, aangezien de voorbereiding op 28 juni begint. We zijn ervan overtuigd dat we dan de meeste posities hebben ingevuld. Maar we nemen er wel de tijd voor die noodzakelijk is.”

Twee nieuwe assistenten, een keeperstrainer, een teammanager en een performance coach die vermoedelijk vertrekt. Dat is nogal een uitdaging.

,,Dat klopt. Maar die uitdaging gaan we niet uit de weg. Er vertrekken veel mensen, maar dat biedt voor ons ook nieuwe kansen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen