24 uur Le Mans: podiumkansen Nyck de Vries, Beitske Visser wacht inhaalrace

Racing Team Nederland

Met Nyck de Vries en Beitske Visser komen vanaf zaterdagmiddag twee Friese coureurs in actie tijdens de 24 uur van Le Mans. Voor De Vries is met Racing Team Nederland het podium realistisch tijdens de prestigieuze autosportwedstrijd, Visser wacht als debutante met haar vrouwenteam een inhaalrace.

Het duo rijdt met hun respectievelijke teams in de LMP2, de op een na snelste raceklasse in de prestigieuze autosportwedstrijd. Daarin bezorgde De Vries zijn geelzwarte formatie een fraaie derde startplaats. De normaliter in de Formule E bij Mercedes actieve coureur deelt de wagen van Racing Team Nederland met Giedo van der Garde (ex-Formule 1) en teameigenaar Frits van Eerd. In de vrije trainingen was Racing Team Nederland al de snelste van de LMP2 en daarom is ze een van de kanshebbers op de winst of een podiumplek in die klasse.

Om de totaaloverwinning zullen zowel De Vries en zijn teams als de formatie van Visser naar verwachting niet meedoen. De eindzege zal gaan naar een van de vijf deelnemende LMP1-wagens, die over het algemeen nog een tandje sneller zijn dan de wagens in de LMP2. Succes in die klasse behoort echter wel tot de mogelijkheden, al wacht Visser met haar team dan een flinke inhaalrace.

Zij rijdt op het ruim 13 kilometer lange circuit in de bolide van het Franse team Richard Mille. Van de 24 LMP2-wagens start die van Visser als 20e. Zowel voor de Friezin als haar teamgenotes Sophia Floersch en Tatiane Calderon is het de eerste deelname aan de 24 uur van Le Mans. Visser vervangt de Britse Katherine Legge en hoorde pas anderhalve week geleden dat ze aan de start mocht staan op het Circuit de la Sarthe.

De Vries en Visser kennen elkaar overigens goed; beide zijn oorspronkelijk afkomstig uit Uitwellingerga en waren naast dorpsgenoten ook jarenlang trainingsmaatjes.

Nieuws

menu