Raymond van Barneveld vreesde einde WK na eten Chinees garnalenbrood: 'Moet ik me terugtrekken?'

‘We went to the Chinese, in Piccadilly Circus….” Het is het mooist denkbare begin van Raymond van Barneveld tegenover de internationale pers, pal na zijn direct spraakmakende winst (3-1) op Ryan Meikle tijdens zijn 30e WK darts. Daar begint het verhaal over het bezoek aan een Chinees restaurant, dat Barney 24 uur lang liet vrezen voor zijn WK.

Raymond van Barneveld heeft geen al te makkelijke aanloop naar zijn eerste optreden op het WK darts, maar uiteindelijk zegeviert hij wel. „Als je wint, neemt de adrenaline het over.”

Raymond van Barneveld heeft geen al te makkelijke aanloop naar zijn eerste optreden op het WK darts, maar uiteindelijk zegeviert hij wel. „Als je wint, neemt de adrenaline het over.” Foto: ANP

De mensen thuis en in het Alexandra Palace in Londen verheugden zich dinsdagavond op de man die een maand eerder tijdens de Grand Slam of Darts liet zien nog fenomenaal te kunnen darten. Maar uren voor zijn WK-start liet Van Barneveld weten dat het eigenlijk helemaal niet zo goed met hem ging.

Nieuws

menu