‘Is dit wat jullie willen?’ Supporters van FC Groningen protesteren achter een leeg uitvak tegen het ‘absurde’ beleid van Heerenveen

Slechts een handvol FC Groningen-fans maakte zondagmiddag gebruik van de gelegenheid om te demonstreren tegen de veiligheidsmaatregelen voor de derby tussen SC Heerenveen en FC Groningen. Een grotere groep koos Grou uit om een statement te maken.

In rust van de wedstrijd kwam de burgemeester naar de uitgang van het uitvak om een kort gesprek te voeren met John de Jonge.

 In rust van de wedstrijd kwam de burgemeester naar de uitgang van het uitvak om een kort gesprek te voeren met John de Jonge. Foto: Niels de Vries

Halverwege vorige week maakte burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen bekend dat het uitvak voor de helft leeg moest blijven tijdens de wedstrijd tegen Groningen. Alleen op die manier zou hij kunnen instaan voor de openbare orde en veiligheid. Dat was zo tegen het zere been van de Groningse supporters dat ze besloten dan maar helemaal niet te komen kijken.

Goede ontvangst