Groot-Frieslandpad is Wandelroute van het Jaar

Het kenmerkede paaltje van het Groot-Frieslandpad

Het Groot-Frieslandpad is uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2017. Wandelnet, dat de 362 kilometer lange route beheert, ontving de bijbehorende trofee zaterdag tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Flanders Expo in Gent (België).

Van west naar oost

Het lange-afstand-wandelpad (LAW) loopt van Bergen aan Zee door Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen naar Leer in het Duitse Ost-Friesland. Van West-Friesland via Friesland naar Oost-Friesland, dus.

Rijke afwisseling

Friesland bestond ooit uit zeven zeelanden. Dat gegeven inspireerde de routemakers van het Groot-Frieslandpad. Het doorkruist een weids landschap met statige boerderijen, langgerekte dorpen, bosrijke gebieden en slingerende dijken.

‘Het project heeft alles wat een moderne route nodig heeft. De rijke afwisseling aan landschappen en dorpen, voldoende onverharde paden, verzorgde bewegwijzering, een uitstekend routeboekje en een website met info en tracks. Kortom, een volwaardige aanwinst voor het uitgebreide Nederlandse wandelnetwerk’, luidde de lofzang uit het juryrapport.

De Groot-Frieslandroute heeft code LAW 14. Het pad is herkenbaar aan de rood-witte bordjes en is uiteraard ook in stukjes te bewandelen. De route is te vinden op de website .


Foto: Merk Fryslan

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook , Twitter en Instagram

Je kunt deze onderwerpen volgen
Reis
Noord-Nederland
Fietsen en Wandelen