Een cruise van Friesland naar Duitsland

De Rijn loopt langs Bonn

Steeds meer mensen ontdekken hoe prettig een cruisevakantie is. Een riviercruise, een reis langs tropische eilanden of juist naar koude streken: het is een comfortabele manier om meer van de wereld te zien. Deze zomer vertrekt er vanuit het Friese Lemmer een cruise naar het Duitse Bonn. Het is dé manier om Nederland en Duitsland op een bijzondere manier te ontdekken.

Uniek

Een unieke gebeurtenis: in Friesland opstappen voor een cruise over de Nederlandse en Duitse wateren en de Rijn. Lemmer is het startpunt. Dit charmante visserdorp ligt strategisch aan het IJsselmeer. De eerste tocht van het hs Carmen gaat naar de overkant: naar Amsterdam. Daarna zet het cruiseschip koers richting de Rijn, richting Duitsland.

 

Tijdens de tocht zie je afwisselende landschappen voorbij komen. Het typische Nederlandse rivierenlandschap was (en is) niet voor niks inspiratiebron voor vele kunstschilders en fotografen. Vanaf het hotelschip bekijk je de omgeving vanuit een andere optiek en dat maakt cruisen zo bijzonder.

Verandering

Tijdens de tocht over de Rijn zie je de wereld om je heen veranderen. Imposante steden zoals Keulen, Koblenz, Rüdesheim en eindstation Bonn worden afgewisseld met indrukwekkende uitzichten. Tussen Rüdesheim en Bonn ligt het mooiste gedeelte van de Rijn. Het landschap bestaat hier uit bergen met wijngaarden, beboste heuvels en pittoreske dorpjes.

Elke keer als het schip bij een stad afmeert, ben je in de gelegenheid om op pad te gaan en de stad of juist de natuur eromheen te verkennen. Dat kan op eigen gelegenheid of met een excursie.

Viersterrenhotel

De cruise van Lemmer naar Bonn is een ontspannen vakantie in een varend viersterrenhotel met volpension. Op het dek zonnen en genieten van de omgeving, koffie drinken in de salon, een goed boek lezen in je hut, steden ontdekken: het kan allemaal. Bovendien kookt de chef-kok elke dag een heerlijk maaltje voor zijn gasten. Zorgeloos genieten dus.

Zin om een week mee te varen van Friesland naar Bonn? Boek dan snel de speciale Reis&Co-aanbieding. Deze exclusieve cruise, verzorgd door Friendship Cruises, vertrekt 27 juni 2017 vanuit Lemmer. Check onze Facebookpagina voor alle details.

 

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook , Twitter en Instagram

Je kunt deze onderwerpen volgen
Reis
Cruise
Noord-Nederland