Kom meeluisteren naar onze podcasts over SC Heerenveen en SC Cambuur

Presentator Renze Lolkema van KOKO Radio.

De Leeuwarder Courant maakt speciale voetbalpodcasts exclusief voor abonnees. Deze podcasts worden niet op de geijkte podcastplatforms - zoals Spotify en Apple - gepubliceerd, maar op de website en in de app van de LC. Achter de betaalmuur.

De journalistieke praatshows over SC Heerenveen en SC Cambuur gingen de afgelopen weken voor het eerst achter de betaalmuur. Met groot succes. KOKO Radio trok de afgelopen weken veel luisteraars. Abonnees én nieuwe lezers, die speciaal voor de podcasts een PREMIUM-abonnement afsloten.

‘Tower fan de Jouwer’

Verslaggever Marissa de Jong ging mee met SC Heerenveen en SC Cambuur, die zich onder de Spaanse zon voorbereidden op de tweede seizoenshelft. Ze sprak uitgebreid met trainer Kees van Wonderen en de nieuwe coach van SC Cambuur, Sjors Ultee. Van Wonderen sprak zich uit over de toekomst van Oranjedoelman Andries Noppert. De vraag is hoelang de ‘Tower fan de Jouwer’ nog onder contract kan blijven in het Abe Lenstra-stadion.

Ultee ging in op mogelijke versterkingen voor SC Cambuur, dat nog flink aan de bak moet om lijfsbehoud veilig te stellen. Zou Mats Seuntjens van Fortuna Sittard een goeie versterking zijn? „Als Mats mij nu tijdens de podcast belt dan neem ik wel op, ja.”

Groeiende luistercijfers

KOKO Radio, Omroep Abe en podcast ‘t Hertenkamp mogen zich verheugen in groeiende luistercijfers. Tijdens het WK maakte de Leeuwarder Courant samen met Dagblad van het Noorden ok nog een dagelijkse podcasts over de mondiale landencup in Qatar. Dit Radio Qatar verscheen op de website en in de nieuwsapp en werd tevens verspreid via de reguliere clubpodcastskanalen van beide kranten.

Thijs de Jonge besprak met verslaggevers William Pomp en Renze Lolkema de prestaties van het Nederlands elftal en de wereldtop daaromheen. Ook een hele trits interessante gasten liet zijn licht schijnen over het WK: Heerenveen-icoon Riemer van der Velde., Groningen-coryfee Hans Nijland, ex-coach Gertjan Verbeek, de Braziliaanse voetballer Hugo en vele anderen.

Zodra begin januari de eredivisie wordt hervat, zijn KOKO Radio, Omroep Abe en ‘t Hertenkamp weer wekelijks van de partij. Elke maandagmiddag verschijnt een nieuwe aflevering online. Op de website, in de nieuwsapp en in uw favoriete podcast-app.

KOKO Radio terugluisteren

De LC heeft drie voetbalpodcasts: Omroep Abe over SC Heerenveen, ‘t Hertenkamp over SC Cambuur en KOKO Radio over beide Friese profclubs. Volg ze via de website of de nieuwsapp van de LC, of beluister ze in uw favoriete podcast-app. De exclusieve interviews vanuit de trainingskampen in Spanje, met de coaches Kees van Wonderen en Sjors Ultee , zijn hier terug te luisteren.

Renze Lolkema over Radio Qatar

LC-sportverslaggever Renze Lolkema is presentator van KOKO Radio, Omroep Abe en ‘t Hertenkamp. Hij schoof de afgelopen weken verscheidene keren als side-kick aan bij presentator Thijs de Jong van Radio Qatar. Hij kijkt met plezier terug op de reeks podcasts over het WK. Meer dan 25.000 mensen beluisterden de bijna dagelijkse afleveringen.

Renze Lolkema ,,Het blijft net zo leuk om over voetballen te praten als te schrijven. Over voetbal raak je nooit uitgepraat. Onze gasten hadden bovendien allemaal stevige, gefundeerde en ter zake doende meningen. Riemer van der Velde, Foppe de Haan, Jan de Jonge, om er maar een paar te noemen, we hingen aan hun lippen. En onze luisteraars blijkbaar ook.

Op deze manier hebben we het WK toch regionaal kunnen vertalen. Een van de beste gasten was Harmen Kuperus, de keeperstrainer van FC Groningen en ontdekker van Andries Noppert. Na zijn betoog begreep je nog beter hoe Noppert het Oranje-doel verdedigde.’’

Nieuws

menu