Bob Dylan, Woest & ledig, Gianni Versace en wat vindt de Sint zelf eigenlijk van veranderende tradities? | cultuurpodcast Hooggeëerd publiek

Het beeldmerk van de cultuurpodcast Hooggeëerd Publiek.

Hooggeëerd Publiek is dé cultuurpodcast van Noord-Nederland. Elke twee weken praten verslaggevers je bij over de spannendste, interessantste en beste cultuurevenementen van Drenthe, Friesland en Groningen.

Sinterklaas, wie kent hem niet? In deze aflevering van cultuurpodcast Hooggeëerd Publiek bellen we met de goedheiligman, een hele eer. Hoe verklaart hij de populariteit van het dichten in deze tijd van het jaar? Wat is zijn favoriete Sinterklaaslied? En hoe kijkt hij terug op zijn turbulente aankomst in Staphorst?

Presentator Joep van Ruiten leest voor uit zijn recent verschenen bundel Woest & ledig. Over zijn eerste stukje voor de krant, dat wel erg kort uitpakte en ook nog eens niet door hemzelf werd geschreven.

Co-presentator Kirsten van Santen zingt een modern sinterklaaslied en steekt ondertussen de loftrompet over de voorstelling Cyrano , door Meeuw Jeugdtheaterschool. Hierin vertalen 12 jeugdige acteurs het beroemde verhaal op enthousiasmerende wijze naar het hier en nu.

Ook bellen we met theatermaker Karel Hermans over de voorstelling Sintgelok , een ode aan alle hulpsinterklazen, waarin het aloude Sinterklaasfeest een grondige opfrisbeurt krijgt. Tradities veranderen immers. Hermans heeft een bijzondere band met Sinterklaas, legt hij uit. De man met de mijter inspireerde hem ooit om bij het theater te gaan.

We kijken uit naar de grote Versace-tentoonstelling in het Groninger Museum en naar Alex Klaasen die De Harmonie alvast in vrolijke kerstsferen gaat brengen met zijn nieuwe show Snowponies, een Merrie Christmas .

Mary Confurius, Drents popfenomeen in wording, sluit deze aflevering af.

Luister Hooggeëerd Publiek hierboven , op Spotify , Apple Podcasts of je favoriete podcastapp

Nieuws

menu