Mag je na een slechte recensie een recensent weren? En hoeveel goede schrijvers passen er op Schiermonnikoog? | cultuurpodcast Hooggeëerd publiek

Hooggeëerd Publiek.

Hooggeëerd Publiek.

Hooggeëerd Publiek is dé cultuurpodcast van Noord-Nederland. Elke twee weken praten verslaggevers je bij over de spannendste, interessantste en beste cultuurevenementen van Drenthe, Friesland en Groningen.

In deze aflevering van dé cultuurpodcast van Drenthe, Friesland en Groningen een pittig gesprek met Eelco Venema, gastregisseur bij theatergezelschap Tryater en de maker van de voorstelling Romte, die op weinig enthousiasme kon rekenen in de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad : beide gaven een 2-sterren recensie.

Hoe zuur is dat en hoe ga je daarmee om als gezelschap?

Bij een andere voorstelling van Tryater werd de recensent van het Friesch Dagblad die Romte 2 sterren gaf niet binnengelaten. Wat was hier aan de hand? Worden er nu alleen maar goedgezinde journalisten toegelaten?

Asing Walthaus staat in zijn column stil bij het heengaan van oppersmurf en bolhoedicoon Pierre Kartner, die ook wel eens succes in het Fries probeerde te halen.

En met Jenneke Harings bespreken we uitgebreid het programma en de ambities van het spiksplinternieuwe literatuurfestival op Schiermonnikoog, Meet Me at the Lighthouse.

Ook is er muziek! Van Beppe Costa en Edwin Jongedijk.

Luister Hooggeëerd Publiek hierboven , op Spotify , Apple Podcasts of je favoriete podcastapp