Waar blijft ons koekje?

Je kunt een kat de gekste kunstjes leren. Het wemelt van de tips op internet. Huispoezen zijn bereid om pootjes te geven, ballen te apporteren en te wuiven. Maar, zo waarschuwen al die websites: katten reageren alleen op een beloning. Straf je kat nooit: dat werkt averechts.

,,We kunnen heel lang mopperen op relschoppers die verschillende steden de vernieling in hielpen, maar eigenlijk verdienen die onbenullen zulke aandacht niet. Veel belangrijker is de sfeer eromheen: een groeiende groep redelijke mensen ziet geen reden meer om zich te beheersen. Ze missen een perspectief op verbetering."

,,We kunnen heel lang mopperen op relschoppers die verschillende steden de vernieling in hielpen, maar eigenlijk verdienen die onbenullen zulke aandacht niet. Veel belangrijker is de sfeer eromheen: een groeiende groep redelijke mensen ziet geen reden meer om zich te beheersen. Ze missen een perspectief op verbetering." FOTO ANP

Mensen zijn heus geen katten, maar net als veel zoogdieren zijn ze wel in staat tot een wonderbaarlijke beheersing van hun driften. Houd de mens een koekje voor en hij is tot zware beproevingen bereid: de beloning is een stip aan de horizon.

Nieuws

menu