Lezers over hun 2020: aangrijpende, openhartige en ook bemoedigende columns

Vorig jaar lanceerde de Stichting Ideële Reclame de campagne #DOESLIEF, die Nederlanders confronteerde met groot en klein onaardig gedrag. Dit jaar moeten we extra moeite doen om korte quarantaine-lontjes in bedwang te houden en onze naasten te laten merken dat we aan ze denken en om ze geven. Dieren doen niet aan anderhalve meter knuffels, corona of geen corona. Het is een jaloersmakend beeld, in een tijd waarin iedereen af en toe graag een knuffel wil uitdelen of een troostende arm wil bieden.

Vorig jaar lanceerde de Stichting Ideële Reclame de campagne #DOESLIEF, die Nederlanders confronteerde met groot en klein onaardig gedrag. Dit jaar moeten we extra moeite doen om korte quarantaine-lontjes in bedwang te houden en onze naasten te laten merken dat we aan ze denken en om ze geven. Dieren doen niet aan anderhalve meter knuffels, corona of geen corona. Het is een jaloersmakend beeld, in een tijd waarin iedereen af en toe graag een knuffel wil uitdelen of een troostende arm wil bieden. FOTO MARCEL VAN KAMMEN

Hoe was uw contact in 2020? Armzalig, vanwege thuiswerk en isolatie? Stressvol, vanwege kinderen en gesloten scholen? Of juist beter dan ooit, door saamhorigheid en gedeelde smart? Lezers reageerden met aangrijpende, openhartige en ook bemoedigende hoogst persoonlijke columns. Soms zelfs zo persoonlijk, dat ze op verzoek anoniem zijn geplaatst. De ontroering slaat toe bij het lezen over het kwijtraken van geliefden in coronatijd.

Lege agenda