Kapselkloven

Oud-collega N zou even in Leeuwarden zijn - dit is alweer een tijdje geleden - en stelde voor elkaar te treffen voor een biertje.

Foto Annet Eveleens

Foto Annet Eveleens

Ik zag hem van verre al door de grote café-ramen, al herkende ik hem niet dadelijk. Hij had zijn korte, krullende haar flink laten groeien.

,,Je hebt Roger Daltrey-haar’’, zei ik bij binnenkomst.

,,Wie is dat?’’, vroeg hij.

Kapselkloof .

Het verhaal schoot me te binnen toen ik deze week kennis maakte met nieuwe collega M., de enige op de redactie met zo’n hip mannenknoetje in zijn haar. (Wie zei daar dat de Leeuwarder Courant niet met zijn tijd meegaat?). ,,Dat is ook wel iets voor jou’’, zei hij toen ik erover begon.

Daar heb ik het haar niet voor, zei ik. Achterop heb ik zo’n kale plek, terwijl het eromheen alle kanten opgroeit. Sinds de eerste lockdown ben ik niet meer naar de kapper geweest. Ik hou het in toom met water en kam, vertelde ik hem. ,,Maar ‘s morgens als ik uit bed kom zie ik er qua haar uit als een kruising tussen doc Brown uit Back to the future en Art Garfunkel’’, zei ik erbij.

,,Wie zijn dat?’’, vroeg hij.

Kapselkloof .

Dat mensen niet meer weten wie Art Garfunkel is, daar kan ik nog wel een beetje inkomen, maar doc Brown? De films waren pas nog op tv.

,,Ik heb die films nooit gezien’’, zei M. ,,Maar ik ken er wel stukjes van, die als meme gebruikt worden.’’

De kapselkloven worden voortdurend dieper.

(Ter informatie: Roger Daltrey was de zanger van een band die The Who heette, Art Garfunkel zong in een duo met ene Paul Simon, Nick & Simon hebben er wel eens iets mee gedaan. En wat doc Brown betreft: ga die films zelf maar bekijken).

asing.walthaus@lc.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Opinie
Column