Een verkiezingsdebat opzetten: "een hele klus"

LC-hoofdredacteur Sander Warmerdam. FOTO LC

Na maanden van voorbereiding is het maandag zo ver: het eerste Noordelijke lijsttrekkersdebat. Te zien op onze website: www.lc.nl/debat.

Tijdens een van de vele voorbereidende sessies voor het debat verzuchtte een doorgewinterde krantenmaakster: „ik wist niet dat er zoveel kwam kijken bij een debat van anderhalf uur.” Inderdaad, het maken van een videoproductie is al uitdagend, bij het opzetten van een live-uitzending komt nog veel meer kijken. Gelukkig hebben we bij NDC mediagroep de juiste mensen in huis die ook deze klus in goede banen kunnen leiden.

Ik kan het me haast niet voorstellen maar voor wie het gemist heeft: aanstaande maandag 8 februari kunt u bij ons, op www.lc.nl/debat , kijken naar het eerste landelijke lijsttrekkersdebat, georganiseerd samen met de noordelijke provincies. Het is de aftrap van een verkiezingscampagne die anders dan anders zal zijn. Er zullen geen grote bijeenkomsten zijn waar lijsttrekkers hun achterban in vervoering brengen met vlammende speeches, rode rozen zullen maar mondjesmaat uitgedeeld kunnen worden op markten en dorpspleinen en het aantal werkbezoeken zal ook minimaal zijn.

De lijsttrekkers zullen het voor een groot deel digitaal moeten doen, in aanloop naar de verkiezingen van woensdag 17 maart. Het past geheel bij de staat waarin de rest van de bevolking zich bevindt. Aan huis gekluisterd, achter het beeldscherm en weinig tot geen fysiek contact met anderen.

De uitdaging voor de politieke partijen is groot. De thema’s die spelen in het land zijn fundamenteel: hoe delen we ons land in, hoe zorgen we ervoor dat ook de volgende generatie nog een fatsoenlijk bestaan kan opbouwen, hoe houden we de voedselvoorziening hoogwaardig en betaalbaar? Het zijn stuk voor stuk thema’s die aanstaande maandag aan de orde zullen komen in het Noordelijk lijsttrekkersdebat.

Ook voor ons was de aanloop naar het debat de aftrap van de verkiezingscampagne. Onze politieke redactie staat in de startblokken om verslag te doen van de thema’s die voor u belangrijk zijn. Tegelijkertijd zou ik alle bezorgde, betrokken, maar ook tevreden lezers willen oproepen om beargumenteerd met ons te delen wat u belangrijk vindt voor de toekomst van Friesland. De ruimte op de opiniepagina is niet onbeperkt, we moeten een selectie maken, maar we horen graag wat u bezighoudt. Stuur uw onderbouwde maar beknopte brieven naar: ingezonden@lc.nl.

hoofdredactie@lc.nl

Nieuws

menu