Hamsteren

Eens kijken, de verschrikkelijke oogst van deze week. Steven Kruijswijk is wel de meeste sneue patiënt van allemaal. Op koers voor het roze in de Giro, toch ingehaald door corona, de vijand van het jaar. Zijn hele Jumbo-ploeg daarom uit koers.

Renze Lolkema.

Renze Lolkema. FOTO ANNET EVELEENS

Het zit de supermarktketen dit najaar niet mee. Eerst dat drama met Roglic in de Tour, nu Kruijswijk gevloerd in Italië. En deze week na achten ook geen alcohol meer in de verkoop. Corona is meedogenloos.

Het onheilspellende virus sloeg weer genadeloos toe. Simon Yates ging Kruijswijk voor in Italië. En daarna was Michael Matthews de klos, directe collega van Wilco Kelderman + zes begeleiders. Dat kan nooit lang goed gaan. Benieuwd of het peloton Milaan haalt.

In Italië ging het trouwens hard. Ronaldo, voornaamste inwoner van Turijn, blijkt ook besmet. Hij was nog wel met Portugal naar Parijs gevlogen voor een duel tegen Frankrijk, maar bleek daarna ziek. Benieuwd wat het talent Eduardo Camavinga met het geruilde shirt van de superster gaat doen. De Franse tiener van amper 18 verklaarde in eerste instantie het tricot niet te willen wassen, maar toen was nog niet bekend dat Ronaldo in quarantaine moest. Zijn mama zal daar ongetwijfeld anders over denken.

Corona komt steeds dichterbij. We hebben het in Friesland redelijk onder controle, vergeleken met de rest van het land. Blij dat Cambuur vrijdagavond niet naar Breda is afgereisd, net als dit voorjaar weer een enorme brandhaard. Brabant blijft sowieso een gevarenzone, twee weken geleden kon RKC Waalwijk vanwege een uitbraak in de selectie ook al niet spelen. En Aboutaleb, zou die fan zijn van Sparta? Burgemeester besmet, drie spelers idem. Maar goed, Rotterdam is voor ons een redelijke ver-van-mijn-bed-show.

Corona komt steeds dichterbij

Een vriendin meldde deze week dat ze corona heeft. Daar schrok ik eigenlijk het meest van. Alle voorgaande voorbeelden ken ik vooral van tv, zij komt weleens dansen in mijn woonkamer. Ze vond het vooral verschrikkelijk dat de wijn niet meer smaakte.

Dat laatste is inderdaad een angstaanjagend idee. Ik houd voorlopig ramen en deuren gesloten. Verleng mijn abonnement op Netflix, Videoland en FOX Sports en hamster voor 20.00 uur wijn bij de Jumbo.

renze.lolkema@lc.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Opinie
Column