Contact met de lezer

LC-hoofdredacteur Sander Warmerdam. FOTO LC

Regelmatig komen er mailtjes binnen via het secretariaat of de klantenservice met het vriendelijke verzoek om een lezer terug te bellen.

Dat levert de leukste gesprekken op en leidt soms ook tot nieuwe inzichten. Een aantal critici zijn inmiddels uitgegroeid tot vaste bronnen. Mensen die ongevraagd en onregelmatig hun mening geven over de krant of over het nieuws. Zo is er de boer uit het noorden van de provincie die ongezouten verslag doet van de onrust binnen de landbouwwereld - inclusief voorspelling dat die onrust gaat leiden tot een stemverschuiving bij de volgende verkiezingen (weg van het CDA, richting Forum).

Ook de voormalig politieagent laat zo af en toe van zich horen. Het liefst met een paar appjes over wat er wel en niet deugde aan een kop of een stuk. Maar gelukkig ook wat wél goed was. Hij spreekt nog veel collega’s en ziet daarom dus ook wat er achter de schermen aan de hand is binnen de organisatie (en verbaast zich er soms over waarom dat niet vaker naar buiten komt).

Afgelopen week sprak ik lange tijd met een vrouwelijke lezer uit de omgeving van Drachten die lange tijd in de zorg had gewerkt en nu met pensioen was. Ze las de krant heel secuur en wees op een paar dingen die niet klopten. Zo schreven we dat een winkelwagentje ‘gesteriliseerd’ werd maar dat moest natuurlijk gedesinfecteerd zijn. Ik heb haar bedankt voor de scherpe blik en haar verzekerd dat we nog beter op fouten gaan letten.

Hoe belangrijk lezers voor ons zijn werd nog maar weer eens bevestigd door de rubriek Samen Thuis die we begonnen aan het begin van de coronacrisis. Asing Walthaus en Kirsten van Santen hebben dat vanaf het begin in goede banen geleid. Kirsten schreef een mooie afscheidsbijdrage in de krant van vrijdag, inclusief alle hoogtepunten (Aggie, Amarins en Jan). Tips zijn nog altijd welkom op [email protected] Ook de puzzelcompetitie is een prachtvoorbeeld van de trouwe betrokkenheid van onze lezers - vandaag staan de winnaars in de krant. Dit jaar is er helaas geen grande finale in ons gebouw zoals eerdere jaren maar hopelijk kan dat post-corona wel weer.

Tenslotte is er nóg een initiatief waar u bij kunt aanhaken deze zomer. Al een kleine negenhonderd mensen hebben zich aangemeld voor het wandelende vervolg op Samen Thuis: de onzichtbare elfstedentocht. Geen grote groepen mensen die samen wandelen maar mensen die zelf in hun eigen tempo de hele of een stuk van de Elfstedenroute kunnen wandelen. Kijk voor alle informatie op: www.doejemee.nl . Veel wandelplezier!

Reageren? [email protected]

Nieuws

Meest gelezen