LC Commentaar | Brandweerman Rutte? Als het uitrollen van brandslangen meer dan drie maanden moet duren, geef mijn portie dan maar aan Fikkie

Twee dagen na Prinsjesdag, de dag waarop het kabinet-Rutte IV aankondigde huishoudens vanaf januari te hulp te schieten met het gedeeltelijk betalen van de energierekening, kondigde Essent doodleuk aan de prijzen voor elektriciteit en gas per 1 oktober opnieuw fors te verhogen.

Voorafgaand aan de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen bereidde premier Mark Rutte zich gisterochtend voor in het Torentje.

Voorafgaand aan de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen bereidde premier Mark Rutte zich gisterochtend voor in het Torentje. Foto: Bart Maat

Met die peperdure energie jaagt Essent zo’n 1 miljoen klanten nog meer schrik aan. Het is overduidelijk dat de energiecrisis voor heel veel Nederlanders de grootste zorg is waarmee zij op dit moment worstelen. De omhooggeschoten gasprijs drijft ook de inflatie op, die historisch hoog is en vrijwel alles in het leven pijlsnel duurder maakt.

‘Onwaarschijnlijk turbulente tijden’

Nieuws

menu