Belgen bieden kansen, geen zekerheid

Net op tijd krijgen de drie noordelijke dagbladen een ander onderdak. Als aan alle formaliteiten is voldaan, gaat uitgever NDC inwonen bij het Belgische Mediahuis, uitgever van de voor Nederlandse begrippen luidruchtige Telegraaf, het deftige NRC Handelsblad en kloeke regionale kranten in Limburg en Noord- en Zuid-Holland. Weer verliest een noordelijk bedrijf zijn zelfstandigheid, maar de regionale journalistiek krijgt een kans om te overleven.

'Het kwalijkst zijn de politici die het wantrouwen in de gangbare media aanmoedigen'.  FOTO ARCHIEF LC

'Het kwalijkst zijn de politici die het wantrouwen in de gangbare media aanmoedigen'. FOTO ARCHIEF LC Foto: Niels Westra

Denk niet dat het vanzelf wel goedkomt met die Belgen, die slim genoeg waren om samen met hun landgenoten van DPG bijna alle Nederlandse dagbladen in handen te krijgen. Ze zitten zelf ook nog in de storm die al zo’n vijftien jaar over hun sector in de vrije wereld raast. Die kostte al tientallen kranten de kop en duizenden journalisten hun baan. Internetbedrijven als Google en Facebook sloegen enorme gaten in de advertentieomzetten.

Nieuws

menu