Bang zijn is de nieuwe trend

‘Als je niet bang bent, ben je vreemd.’ FOTO ANTON KAPPERS Foto: Anton Kappers - Thomasson

Bang zijn is de nieuwe trend, het is in om bang te zijn. We horen eigenlijk ook allemaal samen een beetje bang te zijn, dat is sociaal.

Vroeger was bang zijn niet erg cool, het was zelfs af te raden, omdat dat je vijand in de kaart speelde. Maar nu we geen vijanden meer hebben, althans dat hebben we besloten, iedereen is inclusief, hebben we eindelijk de tijd om eens samen flink bang te mogen zijn.

Dat we nu steeds elkaars bedrijven zien vallen en onze ouderen niet meer mogen opzoeken, of ze hoeven te knuffelen, terwijl we met een mondkapje op een bank voor de tv uitzoeken waar drie mensen met anderhalve meter afstand van elkaar kunnen zitten. Want het gaat nog lekker lang duren deze nieuwe trend, dus we halen alles uit de kast.

Het verbindt enorm, de corona-angst. Je ziet je kennissen met mondkapjes lopen, denkt ,,Yay! Zij ook!’’ en roept vanachter je gezichtsvod welke kleur je morgen op zult doen. En wat sociaal: burka afgeschaft, mondkapje ingevoerd. De containers puilen uit, zoveel afval veroorzaakt deze nieuwe trend. Maar soit, dat hebben we voor elkaar over. Dat doen we samen!

Als je niet bang bent, ben je vreemd, raar zelfs, je doet niet mee, bent niet sociaal, toont geen begrip. Moedige mensen zijn uit. Zullen wel in complotten geloven, en dat is helemaal raar.

Moedig zijn is ouderwets, dat is niet van deze tijd, net als zelf kritisch nadenken, trouwens. Of eigen verantwoordelijkheid nemen en individuele keuzes durven maken.

En mensen die wel naar buiten komen met goed onderbouwde, andere informatie, zijn goeroes en sekteleiders, zoals Willem Engel van Viruswaarheid. Presentatrice Eva Jinek weet dat bijvoorbeeld en zij is een licht der wereld.

Of toch niet?

Dat mondkapjes geen enkele zin hebben, omdat het niet om druppels gaat, maar om aerosolen die bij geen of slechte ventilatie in sommige bedompte binnenruimtes kunnen voorkomen, dat is kennelijk niet boeiend, dat is namelijk eenvoudig op te lossen. En als je wel ziek wordt, net als vroeger met de griep: gewoon uitzieken, eventueel HCQ, en preventief vitamine C met Quercetine, vitamine D en zink.

Oké, soms moet je, net als met griep, omdat je algehele gezondheid niet sterk is, naar een ziekenhuis (lees de oude kranten eens terug over de griepgolven in 2016 of 2018). En vergeet vooral niet je nog even te laten testen, want de vele false positives van de onbetrouwbare testresultaten zullen de hele hype alleen maar bevestigen.

Joepie.

HELENA DE BOER

Wommels

Nieuws

menu