Als long covid-patiënt is het nieuwste corona-advies van het OMT onbegrijpelijk. ‘Ik ben vijfendertig, maar ik voel me vijfentachtig’

Eind augustus 2022 raakte ik besmet met corona en voelde me twee weken lang hondsberoerd. Mijn reuk en smaak waren helemaal weg, ik had extreme hoofdpijn, koorts, concentratieproblemen, last van misselijkheid, duizeligheid en zo kan ik nog wel even doorgaan. Elk symptoom dat je kunt hebben, kon ik afvinken.

Ondertussen ben ik al vier maanden aan het revalideren na mijn coronabesmetting en houd ik het zeven minuten vol op de loopband.

Ondertussen ben ik al vier maanden aan het revalideren na mijn coronabesmetting en houd ik het zeven minuten vol op de loopband. Beeld: Shutterstock

Gelukkig leek het na twee weken met de ergste klachten weer de goede kant op te gaan, dus ik pakte het gewone leven weer op. Helaas kwam ik na een week van een koude kermis thuis. Opnieuw lag ik twee weken lang doodziek in bed en sindsdien ben ik niet weer de oude geworden. Diagnose: long covid.

Testen en vaccineren niet meer nodig, covid in endemische fase