Voorkom een winterdip met een volle agenda: wat is er in Leeuwarden te doen in januari?

ADF Samksi, Over de Schutting, Nabil met Absurd. Foto LC.

Nu de feestmaand voorbij is en de gezelligheid met de kerstboom de deur uit is, val je normaal gesproken in een diep gat dat januari heet. Gelukkig is Leeuwarden allesbehalve saai en is er in januari een heleboel leuks om naar uit te kijken!

6 januari:

Vanavond is de Grote Friese Muziekborrel in Neushoorn. Samen met FrieslandPop wordt er geproost op het nieuwe jaar. Tegelijk worden de Friese PopAwards uitgereikt en wordt het nieuwe muzikale jaar geopend. Gezellig borrelen en genieten van Friese talentvolle acts. Goed begin van het jaar en helemaal gratis. Vanaf 20:00 uur in het Neushoorncafé.

10 januari:

Het maandelijkse 058 Jazzcafé trapt dinsdag 10 januari af in Neushoorn. Deze avond is de Amerikaanse jazztrombonist Conrad Herwig te gast. De show begint om 20:30 uur, maar in het tweede deel van de avond is er ruimte om als bezoeker ook actief mee te doen aan een jamsessie. Deelnemers worden begeleid door de 058 Jazz huisband en natuurlijk de gast van de avond.

13 januari:

Nabil komt langs voor een avondje cabaret in de Harmonie in Leeuwarden. Hij is een veelzijdige theatermaker. Na Tijdmachine en Monopoly vraagt hij zichzelf in zijn derde programma Absurd af of hij de normale man is in de gekke wereld, of andersom? De show is op vrijdagavond van 20:30 tot 22:00 uur.

14 januari:

Happy Feelings! Niks geen vervelende winterdip. Nee joh, gewoon Happy Feelings! In de Koperen Tuin van 23:00 tot 05:00 uur. De muziek is alles vanaf de 90’s, 00’s, R&B, classics, disco en house. Genoeg voor een leuke avond en met een vrolijk gevoel weer naar huis.

Tot 15 januari:

De ‘Leen een Fries’-expositie, te zien bij OBE op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. De expo bestaat uit een fotoserie van Maarten Dikken, met portretten van twintig Friese inwoners in hun natuurlijke omgeving. Gratis (!) in OBE te zien van maandag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur en tot 15 januari.

20 januari:

ADF Samski treedt op in Neushoorn om het hiphopgehalte in de stad omhoog te gooien. Hij treedt met zijn crew op en wij mogen 2x2 kaarten weggeven voor deze show! Check de Instagrampagina van LCNow voor meer informatie.

21 januari:

Een dagje later staat er in Neushoorn alweer een nieuw feest voor je klaar: Huisarrest XL, voor de diehard ravers die gewoon lekker doorgaan in de eerste maand van het jaar. Van 23:00 uur tot 05:00 uur kun je weer genieten van techno en house.

26 januari:

Talkshow Over de Schutting met ‘ Feeling Blue (dabadee) ’ en hoe toepasselijk is dat? De vraag die ons allemaal bezighoudt en waar we deze winter graag een antwoord op willen: hoe komen we deze donkere dagen door? De talkshow is te vinden in de bibliotheek in Leeuwarden. Donderdag 26 januari vanaf 20:00 uur in de kapel.

27 januari:

Een concert van niemand minder dan de Dirty Daddies. Een toffe band die hitjes covert en die prima rockt! De show is daarom ook uitverkocht, maar TicketSwap is wederom je beste vriend. Mocht je een kaartje bemachtigen, dan ben je in de Neushoorn welkom vanaf 19:30 uur.

28 januari:

We houden de sfeer er goed in, de urban sfeer. Op 28 januari is er in de Koperen Tuin weer Poco Loco . Het event waar je kunt genieten van moombathon, urban, amapiano en afro beats. Niet zomaar een feestje, want dit genre vind je bijna nergens in Leeuwarden. Je swingt zo februari in.

28 & 29 januari:

Charlie and the Chocolate Factory -musical in de Harmonie in Leeuwarden. Natuurlijk ken je dit verhaal, heb je de films (nieuw en oud) gezien en kun je het oempa loempa-liedje wel dromen. Je kunt zaterdag en zondag de middagvoorstelling van 14:30 uur pakken of op zaterdagavond om 19:30 uur de musical bekijken.

Nieuws

menu