Van dansen tot dineren, je hoeft je als jongere niet te vervelen in Leeuwarden, dit is er te doen in maart

Wat is er te doen in maart?

Wat is er te doen in maart? Foto: Eigen foto

De winter is bijna voorbij en de terrassen in Leeuwarden zien er alweer een stuk gezelliger uit. Niet alleen dat is leuk, er zijn ook deze maand weer genoeg toffe activiteiten gepland. Van theaterdiner tot aan moordroutes door Leeuwarden. Wij hebben ze weer even voor je op een rijtje gezet.

11 maart: Concert Boef

Gewoon Boef man! Nog geen 18 en dus helemaal klaar met die 18+ evenementen? Zaterdag 11 maart organiseren Club Red & Neushoorn weer een speciale show voor iedereen onder de 18. (Je bent ook welkom als je ouder dan 18 bent hoor). Voor 17,50 euro kun jij al een ticket scoren en genieten van de enige echte hits van Boef. Ff rustig ademen doe jij voor- en achteraf met de dj’s van Red Soundsystem. Roep je vrienden bij elkaar en maak er een feestje van!

11 maart: Theaterdiner

Wees getuige van een absurde bruiloft! Voor de meeste mensen is je trouwdag de mooiste dag in iemands leven, maar voor dit koppel gaat dat niet op. Tijdens de ceremonie gaat er van alles mis. De bruidegom komt niet opdagen, de getuige is hoogzwanger en heeft weeën, er is een zieke kat en de pastoor is niet te vertrouwen. Zou dit allemaal goedkomen?

De voorstelling in Baylings is in combinatie met een uitgebreid viergangen diner (shared dining). Theaterkaartjes kun je krijgen voor 25 euro en het diner (exclusief drankjes) voor 27,50 euro per persoon. Zo’n maaltijd maak je nooit meer mee.

16 maart: Language café

Ciao! Cześć! Olá! Hej! Hello! Donderdag 16 maart is er van 19:30 uur tot 21:30 uur de 54ste editie van het Language Café in dbieb in Leeuwarden. Talen spreken en mensen ontmoeten in een gezellige en ongedwongen sfeer, hoe leuk is dat?! Het aanbod van de talen hangt helemaal van jullie af, want je brengt natuurlijk de talen mee die jij spreekt. Haal hier je gratis ticket. Andere plannen op deze dag? Niet getreurd want elke eerste en derde donderdag van de maand komt er tot en met april een editie terug!

18 maart: Boekenbal

Ben jij een echte lezer of koop je ze gewoon liever voor de sier? Er is deze dag om 20:00 uur een boekenbal in de Boekenpassage De Rode Loper. Je weet wel, in de Sint Jacobstraat naast de fietsenstalling. Onder het genot van muziek, drankjes en Spaanse hapjes kun je je ogen uitkijken (of lezen). En dat voor 5 euro!

18 maart: PsyFreaks

Fans van Psy-Fy opgelet. Het Psytrance event PsyFreaks keert zaterdag 18 maart terug naar Neushoorn! Stel je een wereld voor, waar de kleuren om je heen dansen, psychedelische muziek je oren vult en je voeten laat bewegen. In de Arena begint de avond met full-on psytrance en zal er geleidelijk opgebouwd worden naar stevigere trance. De Foyer wordt omgetoverd tot een chill-out. Een lekkere plek om even heerlijk te ontspannen, even bij te komen of te kletsen. De line-up bestaat uit de bekende 3rd BIT dj’s, Alien Transistor en nog een geheime dj uit India. Samen staan deze dj’s garant voor een programmering vol breinverbazende psychedelische tunes.

Voor maar 7 hele euro’s kun jij deze avond al bijwonen! Koopje toch?

23 maart: Over de schutting: Van protesteren kun je leren

Ook deze maand is er weer een nieuwe ‘Over De Schutting’ bij dbieb. Waar het de vorige keer ging over ‘fit’ zijn, gaat het deze keer over protesteren. Waarom komt het openbaar protest juist nu zo tot bloei? En hoe doe je dat eigenlijk, protesteren? Gastheer Sander Veen gaat hierover in gesprek met opvallende activisten.

Voor 5 euro kun jij van 20:00 uur tot 21:30 uur deze talkshow bijwonen in dbieb Leeuwarden.

24 maart: Neushoorn x Nachtcollege

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van Nachtcollege! Vanaf 23:00 uur zijn de deuren van de Neushoorn weer open voor de echte ravers onder ons. Dus heb jij vrijdag 24 maart nog niks op je planning staan? Wees er dan wel snel bij want de tickets vliegen als warme broodjes over de toonbank. Mocht je te laat zijn, geef dan niet op! Ticketswap blijkt een app te zijn waarop je nog wel eens tickets kunt kopen voor uitverkochte events, handig toch? ;)

28 maart: Last in Line + Back to boogie wonderland

Elk jaar organiseert D’Drive een avond voor de afstudeerders die de opleiding Muzikant hebben afgerond. Dit keer gaat het om de afstudeerprojecten van Hylco Kootstra en Milan Kienstra.

‘Rock-‘n-roll for life’ Dat is het motto van Last In Line. Deze band houdt van rock en metal spelen. Afstudeerder Hylco Kootstra is de gitarist deze avond met daarnaast Lars Rietkerk die zingt, Milan Kienstra op basgitaar en Senne Van Zelm op de drums. Inspiratie haalt de band uit classic rock zoals DIO en Bob Seger.

Back to Boogie Wonderland is het afstudeerproject van Milan Kienstra. Deze avond gaan we even terug naar de 70s. Back to Boogie Wonderland is een project ontstaan uit een gedeelde liefde voor jaren 70 soul, funk en discomuziek met als doel deze muziek weer in de spotlight te zetten.

Voor maar 7,50 euro kun je niet één, maar wel twee concerten bijwonen en de afstudeerders heel blij maken.

29 maart: Fotografiecollege van Jan Dirk van der Burg

De fotograaf die op jacht gaat naar de gepimpte kliko’s en de HOME-letters in huizen van Nederlanders. Hij geeft hierop een humoristische reflectie op het alledaagse. Want waarom witte HOME-letters voor het raam? Waarom zou je een klikobak camoufleren? Waarom?

Ben je altijd al erg gefixeerd geweest op fotografie of heb je een frisse kijk op fotografie nodig? Als student krijg je al voor 5 euro een kaartje . Van 20:00 tot 21:30 vertelt Jan Dirk van der Burg over zijn blik op de wereld en de mogelijkheden met fotografie.

30 maart: Fuckup nights

,,Ik heb niet gefaald, ik heb gewoon 10.000 manieren gevonden die niet werken.” Deze avond staat helemaal in het thema van falen. Iedereen gaat wel eens op zijn of haar bek. Falen hoort bij het leven, want alleen door te falen zal je succesvol zijn.

Tijdens de Fuckup Nights delen drie ondernemers in Neushoorn hun grootste fuckups. (En geef toe, ook wel eens lekker om te horen dat het bij anderen ook mis kan gaan, toch?) Scoor hier je gratis ticket!

Tijdloze tip: Mysterieuze Moordroute Leeuwarden

Langzamerhand krijgen we weer mooier weer. Het blijft langer licht s ’avonds en de temperatuur bevindt zich niet meer onder de nul. (Laten we die sneeuw van laatst dan maar even vergeten.) Daarom is dit het perfecte event in combinatie met het mooie weer. Via de webshop of via verschillende verkooppunten (zoals Primera) in Leeuwarden kun jij een Mysterieuze Moordroute kopen voor 12,50 euro. Struin met deze moordroute langs de mooiste plekken van het fijne Leeuwarden terwijl je ondertussen de clues beantwoordt en zo de moord op de strijdlustige Tjerk oplost. Je begint op het Wilhelminaplein en eindigt in de Grote Kerkstraat. De afstand is 3,5 km en de route duurt ongeveer 120 minuten.

Tip: Leuk om je vrienden of familie kennis te laten maken met stad waar je studeert!