Tuinfeest Festival was geslaagd en kijkt nu verder naar groter en meer. ‘De go voor volgend jaar ligt er al’

Festivalgangers op Tuinfeest Festival in Leeuwarden. FOTO: Tuinfeest Festival

In het weekend van 16 en 17 juli werd de Prinsentuin in Leeuwarden omgetoverd tot festivalterrein. Voor het eerst pakte Tuinfeest uit met een heus festival midden in het stadspark en dat was voor de technoliefhebbende Leeuwarder megachill.

Een keihard feest in de Prinsentuin, welke jonge Leeuwarder zit daar nou niet op te wachten? ,,Het was echt een succes”, vertelt Esmee van Eck vrolijk over het festival dat voor het eerst werd georganiseerd. ,,Bij een festival organiseren komt veel meer kijken dan alleen een feestje, maar alles liep heel gesmeerd, iedereen vond het leuk en alles ging goed.” Het enige minpuntje was dat het festival tegelijk georganiseerd werd met Welcome to the Village. ,,Ja, dat was dom. We hadden een datum uitgekozen die gewoon goed voor ons was en later hoorden we dat WTTV toen ook stond gepland. Dat is jammer, maar er waren genoeg mensen op beide festivals.”

Verschillende grote namen kwamen draaien, er waren live-entertainment en een floating stage op de vijver van de Prinsentuin, waar zo’n 600 man op kunnen. De kaartjes werden voor zowel het festival als de afterparty online verkocht. ,,Er waren tussen de 1500 en 2000 mensen aanwezig en binnen op de afterparty was er plek voor 750 mensen.”

Van 14.00 tot 06.00 uur

Niet iedereen kon dus doorfeesten tot zes uur ’s ochtends. ,,Dat past gewoon niet binnen en dat was ook duidelijk aangegeven van tevoren, maar halverwege het festival waren de kaarten voor ‘s avonds al uitverkocht. Festivalgangers gingen na afloop nog hier in de rij staan om kaarten te kopen, maar dat kon helaas niet meer.” De gelukkigen die wel een kaartje voor de afterparty te pakken hadden, konden dus nog een paar uurtjes doorgaan. Ook daar kwamen weer goede dj’s draaien en zat de sfeer er goed in. ,,Toen Cynthia Spiering om 06.00 uur de muziek uitdraaide, gingen mensen klappen en joelen, maar echt hard! Dat was zo leuk om te zien.”

Grootse plannen

Overdag liepen er ook mensen van de gemeente rond, want een festival in de Prinsentuin organiseren mag niet zomaar iedereen. ,,Een groot deel van de tuin moest worden afgesloten en er is muziek en dus lawaai. De gemeente was er eerst heel terughoudend in, maar uiteindelijk waren ze heel tevreden over hoe het allemaal ging. Dus de go voor volgend jaar ligt er ook al. Alleen willen we het dan nog groter aanpakken.” Hoe en wat, dat weet de organisatie allemaal nog niet. ,,In ieder geval een derde podium, dat is zeker.”

Festivalgangers die deze editie gemist hebben, hoeven echter niet tot volgend jaar te wachten. De organisatie heeft flink wat feestjes op de planning staan de komende maanden. ,,Eigenlijk hebben we elke maand wel wat. Een Tuinfeest of een samenwerking met een andere partij. Ik wil ook nog een editie doen van Poco Loco , een urban/moombathon feest dat ik organiseer in de Koperen Tuin.”

Als dj Eve treedt Esmee zelf ook op bij Tuinfeest en Tuinfeest Festival, maar het blijft niet alleen bij deze feesten. ,,Ik mag straks ook bij Happy Feelings in Groningen en Amsterdam draaien en ik heb later dit jaar nog een ander feest in Groningen waar ik ook draai, dus dat is hartstikke leuk. Aan het eind van het jaar hebben we met Tuinfeest nog een samenwerking met Nachtcollege. Er staan gewoon heel veel vette feesten op de planning en ik heb daar heel veel zin in!”

Nieuws

menu