Sietske Bijlsma (20) uit Eastermar neemt je mee op haar bijzondere avontuur naar Zuid-Korea, waar ze naartoe gaat voor de liefde

Sietske Bijlsma (20) uit Eastermar stapte woensdag 1 december op het vliegtuig naar Zuid-Korea. Ze kwam na een reis van ongeveer 13 uur in een compleet andere wereld terecht. Maar in coronatijd gaat dat allemaal niet zo gemakkelijk: een quarantaine van tien dagen gaat vooraf aan haar eerste stappen in Zuid-Korea en nog belangrijker: ze moet al die tijd ook wachten op het weerzien met Won-Gyeom Kim (21), haar grote liefde.

Sietske en Won-Gyeom.

Sietske en Won-Gyeom. EIGEN FOTO

Dus geen romantische scènes op het vliegveld, Sietske moet vanuit het vliegtuig eerst in een speciaal quarantainehotel. Daar mag ze tien dagen lang haar kamer niet verlaten. Het is zelfs zo dat ze maar drie keer per dag haar deur open mag doen, voor de maaltijden die ze krijgt. ,,Het gaat prima, ik zit nu op dag vier of vijf. Het is me niet helemaal duidelijk of het woensdag gelijk inging of donderdag pas, maar dat zie ik straks wel.” Sietske zit dus net over de helft van haar quarantaineperiode. Veel van Zuid-Korea heeft ze nog niet kunnen zien. Des te groter is de zin om naar buiten te stappen.

Nieuws

Meest gelezen