Oproep: is straatintimidatie in Leeuwarden jou wel eens overkomen? Deel je verhaal

Oproep straatintimidatie. FOTO PEXELS

Straatintimidatie is overal om ons heen. Ook in Leeuwarden. Er bestaat een grote kans dat jij ook ooit zoiets hebt meegemaakt. Naroepen, nafluiten, intimideren of simpelweg een onveilig gevoel op straat. Dat moet anders. Vind jij dat gemeente Leeuwarden veiliger kan en moet worden, help dan mee.

Straatintimidatie is een lastig onderwerp. Want wat is straatintimidatie? Moet je het melden of zelfs aangifte doen? Of ben je dan aan het overdrijven? Daar moet duidelijk over ontstaan, maar het probleem aanpakken kan alleen als je weet waar het probleem zit. Daarom is jullie hulp nodig. Iedereen wordt op om hun verhaal of ervaring hierover te delen. Schrijf (anoniem) een mail naar griffie@leeuwarden.nl zodat jouw verhaal meegenomen kan worden in de bespreking van de gemeenteraad. Wil je jouw verhaal woensdagavond zelf vertellen in de raad? Dan kan zeker! Laat in dat geval in je mail weten dat je graag wil komen spreken. Zo zorgen we er samen voor dat Leeuwarden veiliger wordt voor iedereen.

Om meer bewustzijn te creëren over straatintimidatie en het probleem vast te leggen organiseert de gemeente Leeuwarden hier een speciale avond over. Deze avond vindt woensdag 11 mei plaats. Stuur daarom voor woensdagmiddag 12:00 je verhaal naar griffie@leeuwarden.nl .

Nieuws

menu