Sarah, Hylke en Josien runnen samen met hun vader Jurjen Poorting het familiebedrijf Natural Yachts in Heeg: 'Er is een hele nieuwe generatie die duurzaamheid belangrijk vindt'

Josien en Hylke runnen een familiebedrijf in elektrische boten.

Elektrisch varen een trend? Nee hoor zegt familie Poorting die een bedrijf hebben met alleen maar duurzame boten. Duurzaam varen wordt steeds populairder. ,,Het is een transitie, geen trend.”

Het familiebedrijf Natural Yachts uit Heeg is voortgekomen doordat vader Jurjen Poorting al meer dan vijftien jaar in de elektrische aandrijvingen zit. Na het studeren kwamen de kinderen terug naar Heeg en daar wacht een mooi idee op ze: Natural Yachts. Zo’n twee jaar geleden zette ze het bedrijf op. Samen met zus Sarah werken ze met z’n vieren elke dag aan de verduurzaming op het water.

Maar alleen een vloot was niet genoeg. Er is een heel experience center omheen gebouwd. ,,Mensen kunnen bijvoorbeeld een week een boot huren en kijken of het bevalt. We verhuren vanaf volgend jaar zeven verschillende boten’‘, laat Josien weten. Het kleine bedrijf groeit snel. ,,Er is een hele nieuwe generatie die duurzaamheid belangrijk vindt”, zegt Hylke.

Nieuws

menu