Kunst en muziek komen samen bij festival De Broeikas in Leeuwarden: 'Dit festival is voor iedereen, niet alleen cultuurliefhebbers'

Zaterdag 1 oktober geniet je van alle soorten kunst bij De Broeikas.

Het veelzijdige kunstfestival De Broeikas is zaterdag 1 oktober weer in Leeuwarden te vinden. De Westerkerk en de Stadskas zijn de twee locaties waar het festival plaatsvindt.

Dit jaar is de vierde editie van De Broeikas. ,,We zijn begonnen in 2018 op de Zwette, naast het Clubhuis van Welcome te the Village,” vertelt Céline Wierda van de organisatie. ,,Daar hebben we de eerste editie van het festival gehouden in een grote loods. Samen met Self Collective, die ook medeoprichters van De Broeikas zijn, hadden we daar een grote loods waar we ook exposities hielden. Toen zijn we naar de Cornelis Stoostraat gegaan, naar De Doas, voor het tweede festival. Het jaar daarop in de Westerkerk en nu in de Westerkerk en De Stadskas op het Hofplein. ’’

De stadskas is een initiatief van Explore the North. De gehele festivalperiode is van 1 tot 16 oktober met een festival van Explore the North in het laatste weekend. De Broeikas trapt op 1 oktober af in de grote glazen kas.

Niet alleen cultuur

Festival De Broeikas is niet alleen voor cultuurliefhebbers vertelt Céline. ,,Het is voor iedereen van jong tot oud. Je hoeft niet per se een grote cultuurliefhebber te zijn om ook te komen. Als je wilt dansen en een biertje wilt komen drinken, dan is dit ook het festival voor jou.” Toch is er genoeg cultuur, muziek en kunst om je ook cultureel te laten inspireren.

Speciaal voor jonge mensen in Leeuwarden en omstreken heeft De Broeikas een kortingscode, zodat studenten ook kunnen komen en van het festival kunnen genieten. ,,De kortingscode geeft studenten €2,50 korting op een kaartje, maar die kan je alleen online halen. Op de dag zelf is het aan de deur €10 voor een kaartje, ook voor studenten.”

Nieuws

menu