Het grootste muziekgenre ter wereld wordt niet genoeg gedraaid op de radio, maar Thomas en Yarno brengen daar met Culture Radio verandering in: ‘Hiphop is het nieuwe pop’

Hiphop groeit enorm hard, niet alleen de muziek, maar de hele culturele beweging. Het genre is nu het grootste ter wereld, maar radiozenders in Nederland besteden er bijna geen aandacht aan. Dat moet veranderen vinden Yarno Bokomo (23) en Thomas Ennema (24), die het heft in eigen handen nemen en met Culture Radio een stap in goede richting zetten.

Yarno en Thomas hebben een eigen radioprogramma om het grootste genre ter wereld meer te promoten in het noorden: Culture Radio.

Beide jongens uit Leeuwarden misten de muziek waarvan ze zelf houden op de radio en voelden zich gedwongen om uit te wijken naar de Verenigde Staten. ,,Daar heb je veel meer radioshows in deze scene ”, zegt Yarno. ,,Kijk naar Sway in the Morning, The Breakfast club. Het is daar gewoon groter. In Nederland heb je zoiets helemaal niet, dus dan luister je dat maar.” Terwijl ook in Nederland hiphop dagelijks geluisterd wordt. En als het er niet is, moet je het zelf maar maken.

Een eigen radioshow

Nieuws

menu