Februari is kortste maand van het jaar, maar bomvol leuke activiteiten

Van alles te doen in februari.

Van alles te doen in februari. Foto: eigen foto.

Verveeld op de bank? Of geen zin om voor de zoveelste keer deze week te drinken op de soos? Wij hebben wat leuke activiteiten voor jou op een rijtje gezet.

2 februari: Talent on the move.

In de Harmonie in Leeuwarden geven de sterren van morgen donderdag 2 februari een aanstekelijke en afwisselende dansvoorstelling. Van solo’s en duetten, groepswerken, bestaand repertoire van internationale topchoreografen, maar er zijn ook nieuwe choreografieën van aanstormende talenten die speciaal voor de dansers van Codarts Dance Company zijn gecreëerd.

Houd je van dansen of vind je het gewoon erg leuk om te zien, neem dan zeker even een kijkje! Voor 22,50 euro beschik je over een ticket . Om 20:00 uur kan je zelfs een ‘dansvoorafje’ bijwonen in de foyer. De voorstelling begint 20:30 uur in de Harmonie.

4 februari: XOLAR & 6D Alignment

Ben jij een echte hiphopfan en heb je zin om lekker los te gaan dit weekend? Dan hebben wij wat leuks voor je gevonden! Sixth Dimension Studios en XOLAR brengen zaterdag 4 februari een unieke ervaring naar Neushoorn. Tijdens deze avond brengt de futuristic streetwear lijn van Sixth Dimension Studios onder de aandacht dat er meer is dan ons driedimensionele bestaan. Het sluit aan op het thema Alignment . Voor 11 euro kan jij je ticket al bemachtigen! Het feestje begint om 22:00 uur.

11 februari: Bierfestival *Wintereditie*

Ben jij een echte fijnproever of bierliefhebber? Zaterdag 11 februari komen De Markies en Neushoorn samen voor het bierfestival in Leeuwarden! Maak tijdens dit festival kennis met 100 verschillende bieren van dertien binnenlandse en internationale brouwerijen waaronder; Grutte Pier, La Trappe en Delirium (BE).

Het entreeticket kost 17,50 euro en het festival is vanaf 15:00 ‘s middags al gaande! Neem je vrienden (of je favoriete oom) mee en geniet van diverse bieren en brouwerijen. Hmmmm lekker!

14 februari: Outdoor Valentijns adventure

De maand van de liefde en de gehate dag van de singles: Valentijnsdag. Bij ons geen tips over het beste restaurant, maar een leuke kans om Valentijnsdag al sportend door te komen. Zet je beste beentje voor tijdens survivalrunhindernissen, boogschieten, vuurproef en een bootcamp. Als je helemaal gesloopt bent is het tijd voor een kampvuur en een warm drankje, waar je de mensen uit je groep wat beter kan leren kennen. En wie weet loopt de avond toch nog uit op liefde. Je weet maar nooit. Zin in een outdoor adventure? Voor 22,50 euro heb je een ticket en een date van 19:00 tot 21:00 uur.

16 februari: Welcome to the naailes

Houd je kniptangen, naaipatronen en rollen katoen in de aanslag want voor één avond verandert het Neushoorn Café in een naaiatelier! Student docent beeldende kunst en vormgeving Jildou staat die avond voor je klaar om je op gang te helpen. Of je nou ervaren bent of nog nooit een naaimachine in levende lijve hebt gezien, iedereen is welkom.

Donderdag 16 februari kan je dus een nieuwe hobby ontdekken met je vrienden of familie, onder het genot van een heerlijk koud biertje. De entree is gratis en je kan om 19:30 uur zo naar binnen wandelen.

18 februari: Tuinfeest Nachtvorst.

Tuinfeest is back! En dit keer met de enige echte techno special (voor de echte ravers). Dus heb jij zaterdag 18 februari nog niks op de planning staan? Wees er dan snel bij want alleen het ‘ late ticket ’ is nog beschikbaar voor 22 euro. Vanaf 23:00 uur kan je lekker losgaan. Locatie: De Koperen Tuin.

19 februari: Op Reis Naar De Toekomst

Heb jij je altijd al eens afgevraagd hoe de toekomst in de ruimte eruit ziet? Vinden we buitenaards leven? Of wonen we over 100 jaar misschien wel op een andere planeet? Zondag 19 februari vertelt astronaut André Kuipers van 20:15 - 22:50 uur in de Harmonie als geen ander over de toekomst van de ruimte. Voor 27,50 euro kan jij al een ticket krijgen en wegdromen bij zijn ruimteverhalen.

23 februari: Discosjoelen

Donderdag 23 februari heeft Neushoorn weer wat vet leuks op de planning staan! Trek je discobroek alvast aan want in het Neushoorn Café kun je sjoelen zoals je nog nooit hebt gesjoeld! Er is discomuziek, bulten bier, bijzondere sjoelbakken en vooral heel veel gezelligheid. Iedereen is uitgenodigd!

Om 19:30 uur zijn de deuren geopend en rond 20:30 uur word je verwacht. De deelname is gratis, dus aarzel niet en neem je vrienden mee. Tip: oma’s kunnen ook erg goed sjoelen!

23 februari: Stukafest Leeuwarden

Op dezelfde avond zijn er ook knallende optredens tussen kratjes bier en studieboeken, een literaire voordracht onder een hoogslaper of een cabaretier aan de eettafel. Het is allemaal mogelijk tijdens het Studenten Kamer Festival, ofwel: Stukafest! Tijdens dit festival stellen studenten hun prachtige studentenhuizen beschikbaar als festivallocatie.

Op donderdag 23 februari is Stukafest weer terug met een nieuwe editie. Het bleek vorig jaar een groot succes en dit jaar wordt dat natuurlijk overtroffen. Op tour door het Leeuwarder studentenleven? Haal dan gauw je ticket en houd voor meer informatie over de tijden en de locaties de facebook van Stukafest in de gaten.

24 februari: Tessel

En dan is februari al bijna weer om, maar op vrijdag 24 februari komt Tessel optreden in Neushoorn. Tessel is een Utrechtse band die door middel van galmende gitaren, losse drums en gelaagde vocalen een spannende indiesound weet op te voeren. De vier heren wisten al met hun debuutsingle op 3FM te komen en sindsdien zijn ze erg gegroeid.

Voor 13 euro heb je een ticket , maar met een CJP-pas kun je al voor 10 euro naar dit concert. Test je liever je geluk? Dan moet je vooral de Instagrampagina van LCNow in de gaten houden, want wij mogen 2x2 tickets weggeven voor Tessel! Zien we je daar?