Esmee van Eck uit Leeuwarden kijkt naar hoe ze het uitgaansleven in de stad een stukje kan verrijken. ‘Bij ons kan je echt jezelf zijn’

Eerdere editie van Tuinfeest. Foto: Tuinfeest

Nu uitgaan weer mag, zonder restricties, kan Esmee van Eck (22) eindelijk haar eigen evenementen weer organiseren. Poco Loco wordt een feest waar je ouderwets los kan gaan met een genre dat niet veel gedraaid wordt in Leeuwarden.

Als je in het uitgaansleven iets mist, dan organiseer je het toch zelf? Zo simpel kan het zijn, dacht ook Esmee. ,,Ik vind het zelf echt een leuk genre en het wordt weinig gedraaid in het uitgaansleven van Leeuwarden.” Zelf organiseert ze vaker feesten met haar broer. Deze feesten blijken een echte hit. ,,Tuinfeest doet het al heel erg goed en is steeds beter bekend in Leeuwarden, maar Poco Loco is een idee van mezelf. Iets wat ik zelf echt miste.”

Afgelopen weekend was de eerste editie van Tuinfeest weer sinds een lange tijd. ,,Het is super fijn dat we weer feesten kunnen organiseren, dat hebben wij ontzettend gemist.” De editie was helemaal uitverkocht en was wederom een succes. ,,De sfeer was super, mensen waren ontzettend blij dat ze eindelijk weer konden dansen in de nacht. We kijken terug op een heel leuk en geslaagd feest. Nu kijken we vooruit en is volgende week Poco Loco alweer.”

Urban, moombathon en afrobeat

Maar wat voor genre kan je dan verwachte op Poco Loco? ,,Er wordt urban gedraaid, maar ook moombathon (een subgenre van reggaeton en house) en afrobeat. Sommige genres worden ook wel in andere clubs gedraaid zoals bij Club Red, maar in sommige kroegjes is de sfeer er niet helemaal naar. Bij ons draait het om lekker jezelf te kunnen zijn en heerlijk dansen op de dansvloer.”

De kaartverkoop voor volgende week is al begonnen. De early bird tickets voor mensen die graag vroeg hun kaartje al binnen hebben, zijn inmiddels uitverkocht. Dat belooft veel goeds voor de eerste editie van het feest. ,,Als het goed bevalt willen we het vaker organiseren, we zullen zien of er genoeg animo voor is.”

Organiseren en zelf draaien

Het feest is zaterdagavond 12 maart in De Koperen Tuin. DJ’s die komen draaien zijn Nicky Jane, Jurab, 9V en Bagie. Er is geen QR-code nodig, doordat er maximaal 500 mensen aanwezig zijn. Zelf draait Esmee ook wel eens, maar in dit genre voelt ze zich nog niet helemaal thuis om het podium te pakken. ,,Ik draai vaak op Tuinfeest en andere housefeesten, maar ik laat dit over aan de DJ’s die goed bekend zijn met het genre, dat lijkt me beter.” Als je een avond echt lekker wil dansen en jezelf wil zijn, is dit event iets wat je niet voorbij wilt laten gaan.

Nieuws

menu