Nieuwe koffiebar van Joyce verrijkt Pure Studio in Leeuwarden, waar werk en mindfulness in balans zijn 'Je kunt hier een heel productieve ochtend beleven'

Joyce Buursen in Pure Coffee. EIGEN FOTO

Een nieuwe koffiebar, yogalessen en een stuk of zes bureaus voor zzp’ers in één pand. Pure Studio heeft in Leeuwarden de ultieme combinatie van werk en rust in huis. De toevoeging van koffie en thee past helemaal in het concept.

Eigenlijk is alleen de koffiebar nieuw. De flexplekken voor zzp’ers en de yogastudio zitten er al een tijdje. ,,Ik heb altijd al een eigen koffietentje willen hebben en nu is het met Pure Coffee eindelijk zover’’, zegt eigenaresse Joyce Buursen. Dat het allemaal mogelijk is in hetzelfde pand is alleen maar handig. ,,Mensen willen vaak na hun yogales even bijkomen, een bakje thee drinken of nog even kletsen met elkaar. Nu hebben we daar een hele mooie ruimte voor. Maar mensen kunnen hier ook zo naar binnenlopen en gezellig gaan zitten.”

Hidden gem

Natuurlijk is de optie voor verschillende drankjes met wat lekkers erbij ook een uitkomst voor de Pure Workspace. ,,Als je zelf geen koffie wilt zetten, loop je zo naar de koffiebar voor een americano, latte macciato of thee van de barista. Je pauze, of vergadering kan nu gewoon hier houden. Dat is heel fijn voor zzp’ers die niet een heel kantoor voor zichzelf willen huren, maar toch hun eigen huis uitwillen voor een werkdag.”

De studio zit een beetje verborgen in de stad. ,,Ik vind het leuk als dit plekje een hidden gem is, iets waar anderen je over moeten vetellen voordat je weet wat het is en waar het zit.” De studio zit net buiten het centrum en ligt aan het water aan de Eebuurt in Leeuwarden. Niet een locatie waar je zomaar tegenaan loopt. Eenmaal binnen wandel je een oase van rust binnen. Iets wat natuurlijk voor yoga heel fijn is, maar ook om je werkdag geconcentreerd door te komen.

Pure Yoga Studio

,,Ik geef zelf nog maar een paar yogalessen, want we werken met een heel team yogadocenten. Daardoor heb ik de mogelijkheid om overdag in de koffiebar te staan of om aan te schuiven in de werkruimte. De ondernemers die werken in Pure Workspace kunnen daar een dagdeel of hele dag boeken, maar ze mogen ook in het café aanschuiven met hun laptop. ,,We hebben ook nog een overlegruimte. Voor een meeting of een telefoongesprek, maar dat kan ook goed bij de koffiebar als het rustig is.”

Terwijl de low-fi muziek langzaam doorspeelt, lopen we even door het pand heen. De yogastudio is groot en heeft veel natuurlijk licht. Er is een grote kleedkamer en zelfs een massageruimte. ,,Daar kun je ook nog voor terecht bij ons,” zegt Joyce.

,,We hebben verschillende yogalessen hier. Je kunt binnenstappen als beginner of als gevorderde. Alle niveaus kunnen meekomen.” Bezoekers kunnen zelfs kiezen uit verschillende soorten yoga. Bijvoorbeeld power yoga, yin yoga of flow yoga. Ook Joyce laat nog maar eens weten dat je niet lenig hoeft te zijn voor yoga. ,,Iedereen kan het! Op instapniveau gaat het meer om dat je de bewegingen uitvoert. Lenigheid is niet een vereiste, maar je kan het wel trainen met yoga.”

Nieuws

menu