De introductieweek LEIP! voor studenten in Leeuwarden wordt dit jaar groter dan ooit 'Er staan hele gave dingen op de planning'

Studenten tijdens de LEIP! Week in 2019.

Studenten tijdens de LEIP! Week in 2019. Foto: Jacob van Esssen

Een nieuwe school, een nieuw studiejaar en een nieuwe stad. Maar voordat dat allemaal begint, eerste de introductieweek om de stad en je studiegenoten echt te leren kennen. Een belangrijk ritueel dat zich elk jaar weer herhaalt. Dit jaar is de introductieweek in Leeuwarden van 15 tot en met 18 augustus en de LEIP!-organisatie is er helemaal klaar voor.

De introductieweek is dus voor velen enorm belangrijk voor een goede start van het studiejaar, maar de afgelopen twee jaar was het een karige bedoening vanwege corona. Gelukkig kunnen we die herinneringen van tafel vegen. ,,Deze editie van de LEIP! Week pakken we echt groot uit. We pakken alle hogescholen en het beroepsonderwijs erbij om er een enorm succes van te maken,’’ zegt Derk Veldhuysen van de LEIP!-organisatie. ,,Het worden vier dagen vol met leuke activiteiten en we organiseren dat voor iedereen. In sommige steden mogen mbo’ers niet meedoen met een introweek, maar bij ons wel. We zien de mbo’ers als de volgende generatie potentiële hbo’ers, dus we willen niemand uitsluiten.”