'Legend' Peter Wijnja gebruikt YouTube om wiskunde in duidelijke taal uit te leggen op het Bogerman College in Sneek. 'Leerlingen vinden het legendarisch' | video

Ze hebben op het Bogerman College in Sneek een wiskundedocent met bijna 1000 subscribers op Youtube.

Ze hebben op het Bogerman College in Sneek een wiskundedocent met bijna 1000 subscribers op YouTube. Peter Wijnja is al zo’n drie jaar bezig met het maken van filmpjes voor bij zijn wiskundeles. Deze man snapt Gen Z dus helmaal, want YouTube, dat begrijpen ze allemaal.

De filmpjes zijn voornamelijk voor de bovenbouw van havo en vwo en helpen veel leerlingen aan hogere cijfers. ,,Ik maak de filmpjes nu op aanvraag. Als ik merk dat een onderdeel moeilijk gaat in de les, maak ik er een filmpje bij. Dat geeft vaak net wat extra duidelijkheid en leerlingen kunnen het thuis nog eens met uitleg bekijken.”

Hij begon ermee om zijn leerlingen te helpen, maar de hobby is inmiddels een beetje uit de hand gelopen. ‘Met de filmpjes ben ik zo twee uur bezig. Zeker met het inspreken. Dan komt m’n dochter binnen of gaat het koffiezetapparaat pruttelen. Ja, dan kan ik weer opnieuw beginnen.’ Ondanks het extra werk dat de filmpjes hem kosten, vindt Peter het nog altijd leuk om te doen. ,,Dan krijg je comments met ‘Bedankt, ik snap het eindelijk’ of ‘Legend’, dat soort dingen. Dat is hartstikke leuk.” Maar een echte vlogcarrière ziet de wiskundedocent niet zitten. ,,Nee, het gaat om de sommen, niet om mij en als ik in beeld ben, kan je geen sommen zien.”

Kijk, aan zo’n docent heb je nog eens wat. Doe jij dit jaar ook eindexamen in wiskunde? Misschien kan je op het Youtube-account van Wiskunde met Wijnja nog wat extra wijsheid ophalen voor de komende weken.

Nieuws

menu