Woontrend Feeling Blue | Milaan brengt wonderlijke mix van technologie, natuur en poëzie

Niet alles is wat het lijkt op de als vanouds bruisende meubelbeurs in Milaan eind april. Een wonderlijke mix van natuur, technologie als poëzie levert ontwerp op dat even hoopvol als nostalgisch stemt. Van bacteriewerende lampen, lichtklokken tot kunst en geuren op basis van AI.

De Zweedse fotograaf Jonas Peterson maakt kunst met AI: digitale creaties gemaakt met een app zonder zelf digitaal te schilderen.

De Zweedse fotograaf Jonas Peterson maakt kunst met AI: digitale creaties gemaakt met een app zonder zelf digitaal te schilderen. Beeld: Jonas Peterson

Lees meer over
Wonen

Het was eigenlijk de eerste echte editie sinds drie jaar, van de meubelbeurs in Milaan afgelopen april. In april 2019 vond de laatste ‘normale’ beurs plaats, voor de wereld van slag raakte door het coronavirus. Lockdowns en maatregelen leidden tot een uitgeklede editie van de designweek in september 2021 en een uitgestelde beurseditie in juni 2022. Nu lijkt de pandemie achter ons te liggen en van eind april leek het in Milaan ‘ business as usual ’: beurshallen vol nieuwe meubels en verlichting, drukke metro’s vol inkopers, ontwerpers en media en een stad vol tentoonstellingen en feestjes. Maar was het echt als vanouds?