Waarom je niet elke dag je bed op hoeft te maken

Productiviteitsgoeroe’s en coaches zweren erbij: je dag begint niet goed als je niet eerst je bed opmaakt. Het is het eerste taakje van de dag dat je succesvol kunt afvinken. En dat is goed voor je productiviteit. Maar is je bed elke dag opmaken eigenlijk wel zo’n goed idee?

Foto Shutterstock

Lees meer over
Wonen

Nee, zegt een Britse beddenmaker. Sterker nog: het is een stuk gezonder om je bed niet op te maken. Dat heeft alles te maken met hygiène. De gemiddelde volwassene verliest al slapende gemiddeld bijna 300 milliliter vocht. Maak je je bed elke ochtend op, dan blijft dat vocht onder de dekens hangen om lekker te gaan broeien. Daar duik je ‘s avonds dan weer lekker onder…

Vocht

Zeker in de zomer is het wijsheid om je bed lekker open te laten liggen overdag, schrijft Metro UK . Het is warmer en je geeft je beddengoed op die manier de ruimte om het vocht te verdampen en dus kwijt te raken.

Doe je dat niet, dan kunnen er smerige geurtjes ontstaan en kan je beddengoed zelfs verkleuren. Ook gaat je matras langer mee wanneer je het dekbed lekker openslaat in de ochtend. Prima reden om je bed gewoon te laten voor wat het is na het opstaan.


Nieuws

menu