Zo kun je de Flexa kleur van het jaar Brave Ground toepassen

Een nieuw seizoen, tijd voor de nieuwe trendkleuren! Als de herfst in aantocht is, gaan we lekker aan de gang met ons interieur en met de allernieuwste woontrends. Dat maakt het een uitgelezen moment voor verf- en behangmerken om hun Kleur van het jaar te presenteren. Traditiegetrouw trapt verfmerk Flexa in september af. En de Flexa-kleur van 2021 is geworden…. Brave Ground. Hoe je deze warme, natuurlijke bruintint toepast? Daar helpen we je graag bij op weg.

Brave Ground

Lees meer over
Wonen

Brave Ground

Weet je de voorgaande Kleuren van het jaar van Flexa nog? Even een opfrisser: voor 2019 was het Spiced Honey, een warme amberkleurige tint, en voor 2020 was het Tranquil Dawn (grijsgroen). Voor 2021 is een aardse natureltint verkozen tot de Kleur van het jaar.

Brave Ground – je kunt het al een beetje opmaken uit de naam – is een kleur die je interieur een goede basis geeft. Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab: ,,Als tijden veranderen en de wereld onzeker voelt, willen we de grond onder onze voeten voelen. We zoeken troost in de betrouwbaarheid van simpele dingen waar we mee omringd worden: de veerkracht van de natuur; de betrouwbaarheid van de aarde; het heiligdom van onze huizen. Brave Ground is een volle evenwichtige kleur die ons opnieuw verbindt met de natuur en de eenvoudige zaken in het leven.”

Combineren

Tegelijkertijd is de neutrale bruintint ook een kleur die helpt om verandering te omarmen. Met Brave Ground als basis laat je andere kleuren in huis schitteren, aldus Flexa. ,,Het is een veelzijdige tint die meebuigt qua toon afhankelijk van het moment van de dag, waar het is gebruikt en waarmee het is gecombineerd. Het is een krachtige aardse kleur die zorgt voor veiligheid, groei en het tonen van mogelijkheden en als basis gebruikt kan worden voor ontelbare kleurschema’s voor het interieur.”

Rondom Brave Ground heeft Flexa vier bijbehorende kleurenpaletten samengesteld: Trust, Expressive, Timeless en Earth. Deze paletten bestaan uit verschillende kleurfamilies: bruinen, roden en rozen, gelen, en natuurlijke blauwen en groenen.

Trust

Het eerste palet draait om de bruintinten. Dat de kleur bruin terug van weg geweest is, daar schreven we in onderstaand artikel al over.

Ook Flexa omarmt de bruintinten volledig. De warme neutrale grijzen en bruinen in kleurenpalet Trust complementeren elkaar en brengen een gevoel van eenheid en harmonie. Met dit palet laat Flexa zien hoe mooi een naturel basis met bruintinten kan zijn.

Expressive

Het kleurenpalet Expressive – what’s in a name – is lekker uitgesproken en vrolijk met opvallende rode en roze tinten. De combinatie met de zachte neutrale Brave Ground zorgt voor balans in het geheel. Met de kleuren van Expressive geef je je interieur pit en vitaliteit. Een prachtig palet voor wie van vrouwelijkheid én van expressiviteit houdt.

Timeless

Geel staat voor optimisme, positiviteit en geeft energie. En dat is precies wat Flexa met het kleurenpalet Timeless wil overbrengen. Deze kleurfamilie bestaat uit diverse gelen en okers. In combinatie met Brave Ground creëer je een sfeer waarin positiviteit en balans centraal staan. Het geeft je interieur een rustige basis, maar wel eentje mét kleur.

Earth

Tinten uit de zee, lucht en aarde vormen de basis voor het kleurenpalet Earth. De natuurlijke blauwen en groenen zorgen voor een connectie met de natuur, ze brengen buiten naar binnen. Het zijn authentieke kleuren die op een natuurlijke manier altijd samenwerken, aldus Flexa. Dit palet matcht dan ook perfect met de aardse bruintint Brave Ground.

Nieuws

menu