De leukste kerst do it yourself op een rij | DIY

De afgelopen jaren hebben we je met Wonen&Co - en nu ook met MEER - veel inspiratie gegeven voor de leukste kerst diy’s. Want wat is er nou leuker dan zelf je kerstdecoraties maken? Misschien heb je de kerstboom al staan, maar mis je nog wat sfeer. Blik met ons mee terug naar de leukste kerst diy’s en ga zelf aan de slag!

De leukste kerst do it yourself's op een rij

De leukste kerst do it yourself's op een rij

Lees meer over
Wonen

Kerstballen zijn bijna onmisbaar in een kerstboom. Ze schitteren prachtig en zijn er in verschillende vormen en maten. Hoe leuk is het om zelf unieke kerstballen te maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de DIY waarin we je uitleggen hoe je marmeren kerstballen maakt. Of ga aan de slag met vilt en leer hoe je er kersthangers van maakt. Weer eens wat anders dan een kerstbal!

Move over dennenboom, hallo fluffy pluimenboom! Een trendy alternatief voor wie dit jaar eens wat anders wil dan de traditioneel versierde spar. En duurzaam, de grassen en bloemen blijven lang goed en kunnen hergebruikt worden. Renske laat je zien hoe je zo’n pluimenboom precies maakt.

Kan jouw interieur nog wel wat extra kerstsfeer gebruiken? Duik je tuin of het bos in, verzamel takken en tover een ster in huis, die schittert door zijn eenvoud. Erg makkelijk en snel gemaakt.

Nog wat inspiratie nodig voor het stylen van de kersttafel? Bloemstylisten Marchien en Esther laten zien hoe je een sfeervolle tafelsetting creëert met zalmroze en goud. Voeg een persoonlijke touch toe door naamkaartjes te maken van klei. Tegelijkertijd kunnen deze ook nog eens dienen als servetring.

Of je nu kerst viert in een blokhutje in de sneeuw of gezellig thuis bij de haard, de guirlande van Esther past overal. Met gouddraad omwikkelt ze sterren, dennenappels en rode kerstballen tot een echte eyecatcher ontstaat.

In oktober maakte Esther Bolt deze prachtige herfstkrans van eucalyptus en rozenbottel. Maar met de feestdagen kan deze mooie krans er ook prima mee door. Voeg bijvoorbeeld nog wat lichtjes toe en hij is helemaal klaar voor kerst. Liever toch minimalistisch? Ga dan voor de minimalistische kerstkrans van eucalyptus.

menu