Meer

Inspiratie voor het stylen van de kersttafel

Christmas is coming, ja binnen een week is het al zover! Het voelt alsof alle feestdagen heel snel achter elkaar aankomen, dus geen tijd te verliezen. Hoe stylen we dit jaar de kersttafel? Welke servies zetten we op tafel en welk bestek past daar goed bij? Wij hopen dat je hier wat inspiratie op kunt doen en je eigen ideeën over jouw kersttafel kunt vormen.

Afbeelding Pinterest

Lees meer over
Wonen

Een goede basis is het halve werk

Begin bij de basis, dat doet al heel veel zoals je in de sfeerbeelden ziet. Kies voor een wit tafelkleed, een gekleurd tafelkleed of juist geen kleed waardoor het tafelblad naar voren komt. Een houten blad geeft al heel veel sfeer door de warme uitstraling.

Met servies kun je een contrast creëren door dit in een andere kleur dan de ‘basis’ te doen. Wit op wit staat prachtig, maar nog mooier is het als je zwarte borden met een wit tafelkleed combineert. Of bijvoorbeeld wanneer je een wit servies op een donkergroen tafelkleed zet. Rijke kleuren als petrol, rood, groen en goud doen het altijd goed tijdens kerst.

Details

Ook met bestek en servetten kun je de kersttafel extra chic, stoer of juist sober maken. Leg mooie linnen of katoenen servetten op de borden, leg er een takje eucalyptus of ander kerstgroen op en omwikkel het geheel als een cadeautje met een stukje jute touw.

Maak het af met mooi bestek. Dat is tegenwoordig in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zoals goud, zwart, koper of zilverkleurig. Combineer zwarte borden met goudkleurig bestek of juist witte borden met bestek in de kleur zwart of koper. Het geeft net die extra touch die je bij een doordeweeks gedekte tafel niet hebt.

Kerstdecoratie

En als kers op de taart style je de tafel met kerstdecoratie. Geef de kersttafel een sobere uitstraling door hem af te stylen met mooie, eenvoudige kandelaars met lange kaars erin. Houd je van iets meer decoratie dan kun je de bekende guirlande op tafel leggen of dennentakken rondom de kandelaars. Voor wat meer aankleding kun je kiezen voor vaasjes met eucalyptus of rood/oranje bessentakken.

Kerstdecoratie voor boven de tafel

Vind je het niet handig om kerstdecoratie op tafel te zetten in verband met al die pannen met lekker eten, of het gourmetstel dat de hele tafel al in beslag neemt? Dan kun je de borden versieren met een minimalistisch kersttakje, een naam- of menukaartje.

Of hang de kerstversiering aan het plafond. Hang bijvoorbeeld een lichtsnoer boven de tafel langs en hang er hier en daar een groene tak tussen. Ook papieren waaiers en ballen zijn prachtig voor boven de tafel.


Nieuws

Meest gelezen