Hoe style je de vensterbank?

We kijken regelmatig even bij iemand anders naar binnen. Het eerste wat we dan zien zijn de vensterbanken. De een heeft ze vol staan met planten, vazen of prullaria, de ander ziet ze liever zo leeg mogelijk. Vind jij het lastig om je vensterbanken stylish in te richten? Een aantal tips en tricks op een rij.

.

Lees meer over
Wonen

Vensterbanken met zoveel mogelijk planten, herinner je het nog? Dan was je waarschijnlijk een seventies kid . Keek je alleen maar naar symmetrie in de vensterbank, dan ben je waarschijnlijk wat jonger. En hoe zit het nu? Wat zien we tegenwoordig terug in de vensterbank?

Eenvoud

Symmetrie is iets wat geweest is, we gaan nu voor meer eenvoud in de vensterbank. Datzelfde wat we doen met groepjes accessoires en planten op kasten en tafels doen we ook met mooie spullen in de vensterbank. Met de nadruk op mooie spullen. Vergaar een aantal boeken en vaasjes en zet ze bij elkaar in een hoek van de vensterbank. Wanneer je de spullen verspreid wordt het juist onrustig.

Ook in dit voorbeeld zie je hoe een stapel boeken, een plantje en een eenvoudig zwart detail een mooie invulling zijn voor een minimalistisch ingerichte vensterbank.

Verlichting

Tafellampjes doen het ook goed in de vensterbank. Ze brengen ’s avonds sfeer en overdag staan ze gewoon mooi te pronken. Er zijn genoeg mooie, verschillende modellen verkrijgbaar, van kleine eenvoudige tot opvallende eyecatchers. Een lamp in de vensterbank zorgt daarnaast voor schemering wanneer je de gordijnen ’s avonds dicht doet. Door het lichtje aan te doen, kan niemand zien naar welke serie jij zit te kijken.

Kleur

Houd je van rust in de vensterbank? Kies dan voor één kleur en rustige vormen. Zet bijvoorbeeld één of twee vaasjes bij elkaar in dezelfde kleur en kies daarnaast voor een kaars of een plantje. Ook kun je voor een wat grotere plant kiezen, dit is dan het enige wat in de vensterbank staat, maar juist daardoor een eyecatcher.

Planten

Ben jij toch meer iemand die van drukte en gezelligheid houdt en dat ook vertaald naar het interieur? Dan zou je toch nog eens terug kunnen denken aan de seventies, en zo je vensterbank inrichten. Met een stuk of 5 grote planten en een paar kleintjes, maak je het al erg gezellig. Zorg wel dat de planten overdag niet in de volle zon staan of kies voor planten die hier tegen kunnen.

Bijzettafel

De vensterbank heeft daarnaast natuurlijk ook een functie en kan gebruikt worden als bijzettafel óf als nachtkastje. In dit sfeerbeeld zie je hoe het bed op een handige manier in de hoek geplaatst is en de vensterbank dient als nachtkastje.


Nieuws

Meest gelezen