Meer

Droogbloemen in een frame | DIY

Uitgedroogd? Absoluut. Uitgekauwd? Nog láng niet, van droogbloemen krijgen we maar geen genoeg. In combinatie met ringen maak je er eenvoudig mooie wanddecoratie mee.

FOTO NDC MEDIAGROEP

Lees meer over
Wonen

Dit heb je nodig

  • jute touw
  • droogbloemen
  • metalen ringen (zwart)
  • schaar

Zo ga je te werk

Veel gezien zijn de hangers waarbij de droogbloemen om de ringen gedrapeerd zijn, maar bij deze zelfmaker hang je ze vast in een ‘frame’ van jute touw. Gespot op TikTok. Velen zullen de social-media app kennen van de dansfilmpjes, maar er zijn ook genoeg diy-video’s op te vinden. Mocht je om inspiratie verlegen zitten, dan is deze app de moeite waard. TikTok is niet een platform voor lange video’s dus de diy’s die getoond worden zijn simpel en snel te maken. Dat geldt ook voor deze subtiele sfeermaker.

Het enige wat je nodig hebt zijn metalen ringen, bij voorkeur zwart, jute touw en een paar droogbloemen. Zwarte ringen kun je online vinden, maar ook bij tuincentra en hobbywinkels. Je kunt zilverkleurige ringen ook zwart maken met een spuitbus verf. Ontvet de ringen en spuit ze in twee lagen zwart. Laat tussentijds goed drogen. Pak jute touw en knoop dit aan een zijde van de ring goed vast, liefst twee keer. Trek het touw naar de andere zijde van de ring, omwikkel het en ga weer terug naar de andere kant. Vervolgens is het een kwestie van wikkelen tot je de gewenste hoogte hebt bereikt.

De omtrek van deze ring is 35 centimeter. De hoogte van de jute omspanning is 3,5 centimeter. Dit komt niet heel precies, zolang het maar met elkaar in verhouding is. Trek het touw strak aan, als het te los zit blijven de bloemen er niet in hangen. De uiteindes van het touw werk je weg aan de achterkant. Tijd om de bloemen erin te steken. Werk van bovenaf en steek de stelen van de bloemen door het touw. Weef ze als het ware om en om door de draden, op deze manier blijven ze beter hangen. Ga voorzichtig te werk, de stelen van de droogbloemen kunnen poreus zijn.

Wissel af in vorm en kleur voor een speels geheel. Doe hetzelfde met de lengtes. Steek niet ieder bloemetje op dezelfde hoogte in, en knip ze ook niet op gelijke lengte af. Dankzij de jute constructie kun je de droogbloemen nog makkelijk verschuiven mocht de compositie nog niet helemaal naar je zin zijn. Tevreden? Bind aan de bovenkant van de ring een stuk jute touw en bevestig de hanger aan de wand.

Nieuws

Meest gelezen