Drie uurtjes rijden naar de lelijkste plek van Europa. En dankzij de musea en landschapsparken is Duisburg toch een geweldige bestemming

Duisburg, in het Duitse Ruhrgebied, heeft van datgene wat mensen soms zo afstoot - industrie - haar kracht gemaakt en industriële cultuur het kloppend hart van de stad gemaakt. Het gevolg: prachtige moderne kunst in een oude graansilo en tot parken omgetoverde ruïnes. Redacteur Carleen de Jong ging er op avontuur.

Landschaftspark-Nord in Duisburg

Landschaftspark-Nord in Duisburg

Lees meer over
Eropuit

Wie naar het Ruhrgebied in Duitsland gaat krijgt de opmerking gegarandeerd naar zich toegeslingerd: dat is de lelijkste plek van Europa. Maar wat is lelijk? Behalve iets onmiskenbaar subjectiefs? De rit naar en door het gebied brengt je langs grote plantages vol rokende pijpen en schoorstenen, stalen constructies en enorme hallen. Natuurlijk, ook wij kijken liever naar een grote bergpartij of een lege horizon op het strand. Maar in Duisburg, waar wij een weekend vertoeven, hebben ze industrie indrukwekkend en mooi maken tot een kunst verheven.

Op ontdekkingstocht in een oude staalfabriek