Seks, romantiek en geld. Hierover kibbelen we het meest op vakantie

De ideale vakantie is voor veel mensen vooral lekker ontspannen. De realiteit is dat er op vakantie best wel wat gekibbeld wordt. Maar waarover gaan de meeste discussies?

Lees meer over
Eropuit
Opmerkelijk

Uit een onderzoek van VakantieDiscounter onder 951 respondenten blijkt dat het overgrote merendeel (70 procent) van Nederlandse vakantiegangers met een relatie het liefst met hun partner op reis gaan dan met een groep.

Ruim een derde van de (36 procent) van de ondervraagden geeft aan op vakantie weleens te ruziën met hun wederhelft. Waarover gaan die ruzies dan?

33 procent van de mensen zegt weleens met elkaar te botsen omdat ze andere interesses hebben qua dagbesteding dan hun partner. In de auto wordt veel gekibbeld: 35 procent van de vrouwen zegt dat de meeste ruzies plaatsvinden in de auto. De mannelijke reizigers zien dit anders: 20 procent van hen zegt dat er vaak geruzied wordt op de weg.

Geld is ook zo’n onderwerp waarover veel stellen het niet eens zijn. 18 procent van de respondenten is van mening dat hun partner op vakantie niet met geld kan omgaan.

Ook romantiek en seks zijn discussiepunten. 15% van de vrouwen vindt dat hun partner niet romantisch genoeg is, 10 procent van de mannelijke ondervraagden klaagt dat hun partner minder seks willen dan zijzelf.

Tijd voor elkaar

Van de ondervraagden heeft bijna de helft (44 procent) kinderen. Maar liefst 90 procent hiervan geeft aan weleens zonder kinderen op vakantie te gaan. De voornaamste reden hiervoor is eindelijk eens tijd voor elkaar te hebben (44 procent).

menu