Heamiel Festival, Carmina Burana en rijden op rodeostieren: tips voor leuke uitjes in Friesland

Bezoek het Heamiel Festival, luister naar Carmina Burana of maak een ritje op een wilde rodeostier.

Silence of the Tide. FOTO ARCHIEF UITSERVICE

Lees meer over
Eropuit

Heamiel Festival vol sport, muziek en meer

In Bolsward vindt tot en met zondag het Heamiel Festival plaats. Het stadsfeest wordt voor de zeventigste keer gevierd in de stad. Donderdag vindt in de binnenstad de Heamielmarkt plaats, is er een kindervrijmarkt van De Hypotheker en een concert van het Fries Symfonie Orkest. Ook vindt er in de avond Headance plaats, met Dj Isa, Don Diego en Dj Cloudz.

Vrijdag staan onder andere een kindermiddag, concours Hippique, een Kidsrun, Grachtenloop en inloopconcert van het Zomerkoor op het programma. Daarnaast kan Bolsward op vrijdag en zaterdag op een unieke manier beleefd worden met een ballonvaart. Op de laatste dag van het festival staat het Straatfestival BOLSTjurrich op het programma. De Slotavond, waar de Zeeuwse band Racoon de headliner is, vindt plaats in het Julianapark. Het geheel wordt afgesloten met een grootse vuurwerkshow. Op heamiel.nl is het hele programma terug te vinden.

Bolsward - Julianapark, t/m za 9-1 uur, gratis (meeste activiteiten), voor sommige evenementen dienen vooraf tickets te worden gekocht

Orff’s Carmina Burana op unieke locatie

CMV Crescendo Drachten en het NHL Stendenkoor slaan de handen ineen voor een uitvoering van het theatrale Carmina Burana van Carl Orff. In 1935 selecteerde de componist enkele liederen uit het middeleeuwse handschrift Carmina Burana en schreef hij zijn eigen muziek erbij. De wereldpremière vond in 1937 plaats in de Opera van Frankfurt.

Het klassieke stuk wordt aanstaande vrijdag ook uitgevoerd op een unieke locatie, namelijk het Adverium in Drachten. De solo’s worden uitgevoerd door sopraan Fardau van der Woude, tenor Laurent Nadal en bas Joep van Geffen. De artistieke leiding is in handen van dirigent Hans de Wilde.

Drachten - Adverium, vr 20 uur, 12,50 euro (t/m 11 jaar 7,50 euro)

Mijmeren op het strand en huilen op de dansvloer

Bij Neushoorn Café staan vrijdagavond weer twee talentvolle acts op het podium. Het is voor Tolls, na het BUMA-awards genomineerde debuutalbum Blijf je Koel , tijd voor nieuwe geluiden. Een beetje mijmeren op het strand of misschien wel huilend op de dansvloer. Een beetje gitaar en misschien zelfs wel wat synthesizers.

Misschien wel eventjes niks. Samen met Pim van de Werken produceerde Daan zijn nieuwe EP Pauze , op eigen tempo, die na de zomer uitgebracht gaat worden. Neushoorn is de plek waar het publiek een voorproefje krijgt. Het project is mede tot stand gekomen door Popfabryk & de Gemeente Leeuwarden.

Leeuwarden - Popcentrum Neushoorn, vr 21 uur, 3 euro

Schminken, koeien melken of rijden op een rodeostier

De Kinderboerderij in Leeuwarden is vrijdag 24 juni geopend voor iedereen. Dan vindt de Zomerfair plaats met als thema ‘’boerderij’’. Er zijn lokale ambachtelijke producten en lekkernijen en diverse kraampjes te vinden. Ook zijn er activiteiten, muziek en is er een plek om elkaar te ontmoeten en samen te zijn. Ook kunnen bezoekers alle boerderijdieren bewonderen.

Verspreid over de Kinderboerderij zijn er voor de kinderen diverse speeltuinen op verschillende velden. Kinderen kunnen zich laten schminken, zich uitleven op het springkussen, een koe melken of op een wilde rodeostier rijden, onder begeleiding uiteraard.

Leeuwarden - Kinderboerderij, vr 12-18 uur, gratis

De ademhaling van het Waddengebied

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni organiseert Programma naar een Rijke Waddenzee de Waddenmars. Deze mars is bedoeld voor jong volwassenen die zich verantwoordelijk voelen voor de toekomst van de Wadden. Als onderdeel van de Waddenmars wordt zaterdag de film Silence of the Tides vertoond in Theaterkerk Nes. Voorafgaand aan de film vindt er een gesprek plaats met de regisseur van de film; Pieter Rim de Kroon wordt geïnterviewd door Heleentje Swart.

Silence of the Tides is een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat. De film verkent de breekbare relatie tussen de mens en de natuur.

Nes (gem Noardeast-Fryslân) - Theaterkerk Nes, za 21 uur, 10 euro

Meer uitjes vind je op lc.nl/uitagenda.

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl.

Nieuws

menu