Voor velen een droom: je kantoor in de sneeuw. We namen een kijkje achter de schermen bij skileraren in opleiding in Oostenrijk

Voor veel wintersportliefhebbers een droombaan: skileraar. Je geld verdienen met je favoriete sport, in betoverende winterwonderlandschappen. Jaarlijks reizen honderden jongeren af naar Oostenrijk om daar hun Anwärter diploma te halen. We liepen een paar dagen mee met Nina Snijder en Dave Oude Vrielink die deze droombaan al hebben, en nu anderen begeleiden tijdens de zomeropleiding.

De Hintertuxer Gletscher is een van de locaties waar je je Anwärter-diploma kunt halen om als ski- of snowboardleraar aan de slag te kunnen.

De Hintertuxer Gletscher is een van de locaties waar je je Anwärter-diploma kunt halen om als ski- of snowboardleraar aan de slag te kunnen. Foto Snowsports

Lees meer over
Eropuit

Skiën in de zomer? Ja echt! En nee, dan hebben we het niet over glijden op een indoor skibaan. Op zo’n 1000 kilometer rijden van Noord-Nederland ligt de Oostenrijkse gemeente Tux, bestaande uit vijf daldorpen, met in totaal bijna 2000 inwoners. Tux ligt aan de voet van de Hintertuxer Gletscher .En op die gletsjer kun je 365 dagen per jaar op de latten staan. Niet alleen recreatief, het is namelijk ook een van de locaties waar je je Anwärter-diploma kunt halen om als ski- of snowboardleraar aan de slag te kunnen, de licentie die je nodig hebt om in Oostenrijk te mogen lesgeven. Die opleiding kun je volgen via Snowsports Nederland.

menu