Zo zouden prinses Diana, Michael Jackson en Steve Jobs eruit zien als ze nog leefden in 2022

Steve Jobs, de Apple-oprichter die dit jaar alweer 11 jaar geleden overleden is, keert terug in 2022. Net als Michael Jackson, prinses Diana en Charlie Chaplin. Niet in het echt natuurlijk, maar wel met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) en kunstenaar Alper Yesiltas.

Alper Yesiltas

Alper Yesiltas

Lees meer over
Tech
Opmerkelijk

Op Instagram deelt de kunstenaar een foto van hoe onder meer de Apple-oprichter er in 2022 uit had gezien, als hij in 2011 niet overleden was. Het resultaat is eigenlijk best indrukwekkend.

Zo zouden overleden beroemdheden er nu uitzien

As If Nothing Happened : een machtige serie aan afbeeldingen die een uitstekend beeld schetst van een alternatieve wereld. Het meest recente werk in de serie, die door kunstenaar Alper Yesiltas gemaakt wordt, slaat precies de spijker op z’n kop.

Met behulp van kunstmatige intelligentie, internationaal beter bekend als AI, komt Steve Jobs weer tot leven. Het laat zien hoe de Apple-oprichter eruit had gezien als hij nog leefde. Alsof er niets gebeurd is, dus. Het resultaat is indrukwekkend:

Hoewel het gezicht van Steve Jobs natuurlijk het meest kenmerkend is, zijn er meer zaken die helpen. Denk bijvoorbeeld aan de iconische zwarte coltrui van de Apple-oprichter of de achtergrond waar de iconische tekst ‘One More Thing’ te zien is.

Meer iconen tot leven

Naast Steve Jobs zijn er ook een hoop andere iconen die tot leven worden gewekt. Zo zien we bijvoorbeeld een indrukwekkende foto van Michael Jackson , overleden in 2009:

Prinses Diana. Ze overleed in 1997:

Al Capone. Overleden in 1947

Jimi Hendrix. Overleden in 1970

Freddie Mercury. Overleden in 1991

Hier vind je meer foto’s

menu