Nederland krijgt er in de herfst een streamingdienst bij: SkyShowtime

Nederland krijgt er later dit jaar een streamingdienst bij: SkyShowtime.

Foto ter illustratie. Foto: Getty Images

Lees meer over
Tech

Dit heeft een woordvoerder van het bedrijf maandag bekendgemaakt. De streamingdienst wordt naar verwachting in de herfst in Nederland gelanceerd. Het is nog niet bekend wat een abonnement gaat kosten en wanneer de dienst beschikbaar komt.

Mediabedrijven uit Verenigde Staten

SkyShowtime is een gezamenlijke dienst van ViacomCBS en Comcast, twee van de grootste mediabedrijven van de Verenigde Staten. In de VS worden deze studio’s vertegenwoordigd door twee aparte streamers, Paramount+ en Peacock.

Het is nog niet precies duidelijk wat het aanbod wordt van SkyShowtime. Maar de verwachting is dat de catalogi van zowel ViacomCBS als Comcast via de streamer beschikbaar komt in Nederland. Tot bekende titels van deze twee partijen behoren de Indiana Jones -films, The Godfather -trilogie, Star Trek , Jaws , Despicable Me , de Jurassic Park -serie en Top Gun .

Ook lijkt het waarschijnlijk dat SkyShowtime content gaat aanbieden van grote televisiezenders die onder Viacom en Comcast vallen. Het gaat om kanalen als NBC, MSNBC, E!, Bravo, Syfy, MTV en Comedy Central die series als Criminal Minds , CSI en Two and a Half Men uitzenden.

Derde streamer na Viaplay en HBO

De dienst wordt komend jaar naar verwachting in twintig Europese landen uitgerold. In totaal gaat de dienst hiermee negentig miljoen Europese huishoudens bereiken. Het wordt de derde streamer die dit jaar in Nederland wordt gelanceerd, na Viaplay en HBO.

Nieuws

menu