Apps van de maand | Geld verdienen met je bankgegevens, meningen peilen, betalingsdienst

Apps die het leven makkelijker, mooier of leuker maken: wekelijks in Meer magazine, maandelijks online. De apps van de maand december.

De app Mentimeter.

De app Mentimeter.

Lees meer over
Tech

Betalingsdienst voor webshoppers

Klarna is een betalingsdienst die populair is onder webshoppers. Je kunt in de app winkelen en direct afrekenen, maar Klarna biedt ook de mogelijkheid om later te betalen. De betaaltermijn start zodra de aankoop verzonden wordt. Voordeel daarvan is dat je de tijd kunt nemen om je aankoop uit te proberen en uiteindelijk alleen betaalt voor wat je houdt. De van oorsprong Zweedse dienst is op het moment actief in veel verschillende Europese landen.

klarna.com/nl

Meningen peilen

Een bijeenkomst interactief maken of een les leuker? Met de Mentimeter laat je de aanwezigen via de app of mobiele versie van de site mee te laten doen aan een quizje of een peiling. De uitkomsten kan de leider van de sessie nadat iedereen heeft meegedaan tonen op het grote scherm. De resultaten kunnen op verschillende manieren gepresenteerd worden, bijvoorbeeld in de vorm van grafieken of in een woordenwolk.

mentimeter.com

Stukje van de cake

De van oorsprong Belgische app Cake heeft niets met bakken te maken, maar alles met financiën. Om precies te zijn je persoonlijke bankgegevens. Je kunt er meerdere rekeningen van verschillende banken aan koppelen en krijgt daarmee een totaaloverzicht van je uitgaven en inkomstenpatroon. De naamgeving van de app is afgeleid van het cashback-programma dat er ook in zit: jouw stukje van de taart. Voor het geanonimiseerd delen van je gegevens deel je mee in wat met de app wordt verdiend. Dat heeft de gebruikers sinds de lancering gemiddeld 2,20 euro per maand opgeleverd.

cake.app

menu