Hond stapt na jacht op geweer: Amerikaan overlijdt door kogel in zijn rug

Een 30-jarige Amerikaan is op tragische wijze om het leven gekomen toen een hond op zijn geweer ging staan en het wapen per ongeluk afging. Het drama speelde zich zaterdag af op een landweg in Kansas, melden Amerikaanse media.

Het drama speelde zich af op deze landweg ten zuiden van Wichita.

Het drama speelde zich af op deze landweg ten zuiden van Wichita.

Lees meer over
Opmerkelijk

Het vuurwapen lag volgens onderzoekers op de achterbank van de pickup truck van het slachtoffer, die met een vriend terugkwam van de jacht. De hond liet het wapen afgaan, waardoor de man in de bijrijdersstoel in zijn rug werd getroffen. Het schot bleek dodelijk. De bestuurder van het voertuig bleef ongedeerd. De tragedie gebeurde zo’n 60 kilometer ten zuiden van de plaats Wichita.

Hulpdiensten deden nog een poging om het slachtoffer te reanimeren, maar de man overleed ter plekke. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vrijgegeven. Volgens de politie zou het gaan om een man van begin dertig. Ook is niet duidelijk van wie de hond en het voertuig waren. Volgens New York Post is het slachtoffer Joseph Smith, een loodgieter uit Kansas. Om zijn begrafenis te bekostigen is volgens Amerikaanse media een crowdfundingsactie begonnen.

De tragedie doet sterk denken aan een recent ongeval in Turkije, eveneens na de jacht.

menu